تنگه رغز داراب

تنگه رغز یکی از جاهای دیدنی داراب است و در سدر محبوب ترین تنگه های ایران قرار گرفته است. تنگه رغز که در طول مسیر به اشکال مختلف در می آید آبشارها، حوضچه ها و غارهای متنوعی را در خود جای داده است و به یک مجموعه گردشگری فوق العاده خاص تبدیل شده است.

تنگه رغز داراب کجاست

تنگه رغز که در زمره بکرترین جاذبه ها قرار دارد در 30 کیلومتری شمال غربی شهر داراب در نزدیکی روستای رغز در منطقه حسن آباد و در بخش فسارود قرار گرفته است این موقعیت جغرافیایی تنگه رغز را از شمال به شهرستان نی ریز و استهبان ، از جنوب به شهرستان لار و زین دشت، از شرق به استان هرمزگان و از غرب به شهرستان فسا هم جوار کرده است.

تصویری زیبا از تنگه رغز

علت نام گذاری تنگه رغز 

تنگه رغز که یکی از بکر ترین تنگه های ایران است از مسیر لغزنده ای برخوردار است و به خاطر این ویژگی نام رغز را بر روی این تنگه گذاشتند البته تنگه رغز در میان مردم محلی به نام دیگر تنگه رودخیز نیز شناخته شده است.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید: آبشار فدامی

همه چی راجب تنگه رغز 
 تنگه رغز قدمتی هزاران ساله دارد که این موضوع از اشکال سنگ های اطراف آبشارهای آن قابل تائید است چرا که این سنگ ها در طی سال های درازی بر اثر برخورد با آب به اشکال مختلف و سطح صیقلی رسیده اند اما آبی که در تنگه رغز جاری است از دل جنگل سرچشمه می گیرد و بعد از عبور از تنگه رغز در نهایت به دره جنوبی تنگه رغز می رسد و از آن جا به کوه اطراف سرازیر می شود.

موقعیت جغرافیایی رغز

تنگه رغز از مبدا خود تا انتهای دره ی جنوبی در حدود 5 کیلومتر است که در طی این مسیر 64 آبشارکوچک و بزرگ و حدود 100حوضچه به وجود آمده است . حوضچه های تنگه رغز برخلاف سایر حوضچه هایی که در پایین آبشارها به وجود می آیند عمق6 تا 20 متر و طولی در حدود 100 متر دارند و اما آبشارهای تنگه رغز از قبیل آبشار نگین با 16 متر ارتفاع ، بوم رنگ با 7 متر ارتفاع ، مسعود با 8 متر ارتفاع، گلاب با 11 متر ارتفاع، فتح با 8 متر ارتفاع ، حکمت با 11 متر ارتفاع ، کبوتر با 25 متر ارتفاع، جام با 9 متر ارتفاع ، دماغه با 12 متر ارتفاع ، آذرخش با 65 متر ارتفاع ، یادگار با 4 متر ارتفاع  و وداع با 46 متر ارتفاع می باشند که از ارتفاع متفاوتی برخوردار هستند به طوری که برای پایین آمدن از آن ها گاها نیاز به امکانات صخره نوردی است و برخی دیگر از ارتفاع کم تری برخوردار هستند و با یک پرش به راحتی می توان از آن ها عبور کرد اما در میان تمامی آبشارهای تنگه رغز فقط 14 آبشار آن در میان تمامی کوهنوردان و گردشگران از محبوبیت ویژه ای برخوردار شده است. آنچه در مورد تنگه رغز مورد توجه طبیعت دوستان قرار گرفته است فضاهای مختلفی است که گاها بر اثر برخورد دیواره های آن غارهایی را به وجود آورده است که در نمونه خود بی نظیر هستند و در جایی دیگر تنگه رغز به فضای بازی می رسد که می توان تمامی اطراف تنگه را به خوبی مشاهده کرد و در مسیری دیگر می توان آب های زلال و شفاف تنگه رغز که به حوضچه های پایین خود می ریزد مشاهده کرد که در میان آن ها ماهی های زیبایی در حال بازی کردن هستند و برای هر تماشاگری لحظات آرامش بخش و دل نشینی را به ارمغان می آورد.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید: مسجد جامع داراب

بهترین زمان سفر به تنگه رغز

تنگه رغز  در تمامی فصول هوایی خنک تر از محیط اطراف خود را دارد همچنین از مسیر دسترسی نسبتا طولانی برخوردار است و برای صعود به داخل آن باید از ارتفاعات و صخره های داخل آن عبور کرد بنابر این بهترین زمان سفر به تنگه رغز  از اواخر اردیبهشت تا اوایل مهر ماه است این دو ماه زمان طلایی برای صعود به تنگه به شمار می رود البته لازم به ذکر است که هوای بیرون تنگه در شش ماه اول سال گرم و در شش ماه دوم سال برفی و سرد است به همین دلیل قبل سفر به تنگه رغز حتما شرایط آب و هوایی را باید در نظر گرفت.

گردشگران ماجراجوی تنگه رغز داراب

مسیر دسترسی به تنگه رغز

اگر قصد سفر به تنگه رغز را داشته باشید ابتدا باید به استان فارس و به شهرستان داراب بروید سپس در مسیر جاده داراب به شیراز حرکت کنید و در حدود 35 کیلومتری این جاده به گردنه دراکویه بروید از این جا به بعد مسیر سراسر خاکی است که برای سهولت در رسیدن، وسایل نقلیه نیز وجود دارد که طی دو ساعت شما را به انتهای مسیر خاکی می رساند و از انتهای این مسیر به بعد باید به سمت چشمه بیدک پیاده حرکت کنید این مسیر پیاده رو در ابتدا راحت است ولی کمی بعد شیب دار می شود که در نهایت به چشمه ی تنگه رغز می رسید.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید: چشمه گلابی

وسایل مورد نیاز برای تنگه رغز

برای اینکه از سفر خود به تنگه لذت کافی را ببرید باید از لوازم کوهنوردی و صخره نوردی استفاده کنید.
در طول مسیر برای گذر از آبشارها و صخره ها به کفش مناسب ، شلوار غواصی و جلیقه نجات احتیاج دارید.
برای ماندن در تنگه حتما باید از کوله پشتی مخصوص صخره نوردی استفاده کنید و وسایل هایی همچون چراغ قوه، فلاسک کوچک چایی چندنفره، نایلون زباله،ملافه، بیواک و یک قلم دفع حشرات را در آن قرار دهید.
وسایل خوردنی در طول مسیر را باید در نایلون جداگانه قرار دهید.
لازم به ذکر است که تنگه رغز از روشنایی کافی برخوردار است و نیازی به چراغ پیشانی ندارید همچنین در صورت استفاده از نایلون ها هوای آن را کاملا خالی کنید تا فضای کمتری را در کوله اشغال کند.
در طول مسیر بهتر است یک نفر کوله پشتی نداشته باشد تا در صورت استفاده از طناب ها به راحتی این کار را انجام دهد.
برای سفر به تنگه رغز حتما باید با تیم حرفه ای همراه شوید و با صخره نوردی آشنایی داشته باشید.

 

شما با خواندن این مقاله، ابتدا با تنگه رغز شهرستان داراب آشنا شدید، سپس جزئیاتی نظیر ریشه نام این منطقه، مسیر های سفر، بهترین رمان برای سفر به این ناحیه و ابزار آلات مورد نیاز برای سفر آشنا شدید.

همچنین به شما توصیه می شود در صورت علاقه برای  دریافا اطلاعات بیشتر مقاله تنگ رغز، عروس تنگ های ایرانی را مطالعه فرمایید.

گردشگری 724 در این مقاله به معرفی یکی از برترین تنگه های جهان در شهرستان داراب پرداخته است تا بتوانید یک سفر جذاب را داشته باشید.  پیشنهاد می کنیم در صورت سفر به استان فارس جاهای دیدنی فارس را مطالعه کنید و با ثبت نظر خود ما را همراهی کنید.

 

سفر خوبی را برای شما آرزومندیم

منبع: https://www.irandestination.com/reghez-canyon/