سوتاو یکی از پناهگاه های حیات وحش استان آذربایجان غربی است که در دشتی با همین نام در محدوده شهرستان بوکان قرار گرفته است. دشت سوتاو حمامیان که در مجاورت روستای حمامیان قرار گرفته است در سال 1390 به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی شده و تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست در آمده است. این دست که در زمره دشت های تپه ماهوری قرار دارد قریب به 4880 هکتار وسعت داشته و زیست گاه گونه ای پرنده با نام میش مرغ است. میش مرغ یکی از پرندگان نادر در معرض خطر انقراض است که روزگاری نه چندان دور در دشت های کردستان، همدان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به وفور به چشم می خورد اما اکنون تنها در دشت های شهرستان بوکان و برخی بخش های مهاباد استان آذربایجان غربی تعدادی از آن ها باقی مانده اند.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : غار آبی سهولان 

 

پناهگاه حیات وحش سوتاو - تصاویر

دشت سوتاو حمامیان بوکان نیز در میان دشت های شهرستان بوکان و مهاباد به دلیل داشتن شرایط مطلوب و منحصربفرد خود مهم ترین زیست گاه این گونه از پرنده است و آخرین بازکاندگان میش مرغ ایرانی نیز اغلب در این دشت به چشم می خورند. این پرندگان که در گویش بومی مردمان این دیار چی رگ نامیده می شود بومی این منطقه است و تاکنون میش مرغ مهاجری در این منطقه رویت نشده است. این پرندگان با فرارسیدن فصل های مختلف در بین بخش های مختلف شهرستان بوکان جابجا می شوند. علاوه بر دشت سوتاو و حمامیان در نقاطی همانند ینگجه بوکان و همچنین بخش هایی از مهاباد همانند آزاد، کانی سیب و باجوند نیز تعدادی از این پرندگان مشاهده شده اند.

پناهگاه حیات وحش سوتاو

این پرندگان اغلب در کشتزارها، دشت های وسیع اما بدون درخت و همچنین علفزارها به چشم می خورد و دارای پاهایی بلند و کشیده و پرهایی رنگ به رنگ است. این پرنده زیبا لانه خود را نیز لا به لای علفزارها بنا می کند و در فصل بهار اقدام به تخم گذاری می کند که هر تخم پس از طی 25 الی 27 روز تبدیل به جوجه می شود. این پرنده که شباهت زیادی به بوقلمون دارد در اثر شکار بی رویه در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.  اکنون دشت سوتاو حمامیان بوکان به عنوان زیستگاه تعدادی از این گونه نادر به عنوان یک منطقه حفاظت شده اعلام شده است تا با جلوگیری از شکار این گونه پرنده جمعیت این پرنده زیبا افزایش یافته و از خطر انقراض رهایی یابد.