در سه کیلومتری مکان تاریخی تخت جمشید، سنگ نگاره های نقش رجب قرار دارد که متعلق به دوران قبل از اسلام است. علت نامگذاری نقش رجب بر روی سنگ نگاره های عصر ساسانی، این است که در این مکان فردی به نام رجب قهوه خانه ای داشته است.  نقوش برجسته حکایت از 4صحنه ی تاجگذاری در دوره ی ساسانیان می باشد.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : بندر امیر 

اولین صحنه ی تاجگذاری که در هنگام ورود به این مکان می بینیم مربوط به تاجگذاری اردشیر پاپکان است که در میان اردشیر و اهورا دو کودک قرار گرفته اند و اردشیر حلقه ی شاهی را به اهورامزدا اهدا می کند. در تمامی نقوش اردشیر، مسئول سایه بان در پشت سر او قرار گرفته و جانشین شاه دستش را به نشانه ی احترام بالا برده است.

دومین سنگ نگاره  یا نقش برجسته متعلق به تاجگذاری شاپور اول پسر و جانشین اردشیر پاپکان است، در این نقش شاپور اول تاج شاهی را از اهورامزدا دریافت می کند که هردو سوار بر اسب هستند.

سومین سنگ نگاره متعلق به شاپور اول و همراهان و همچنین جانشین اردشیر پاپکان می باشد که 9 نفر از بزرگان کشوری  در پشت سر شاپور اول قرار گرفته اند و برای مراسم تاجگذاری دعوت شده اند.

چهارمین سنگ نگاره، سنگ نگاره کریتر می باشد که دست خود را جهت احترام بالا برده است و کتیبه ای نیز در این نقش دیده می شود که به زبان پهلوی نوشته شده است.