بنایی باشکوه و باستانی در دامنه کوه رحمت که میراث جهانی یونسکو به وجود آن می بالد. تخت جمشید در چند کیلومتری شهرستان مرودشت و پنجاه و هفت کیلومتری شمال شرقی شیراز و در همسایگی شهرستان های ارسنجان و پاسارگادقرار دارد.شهری که دویست سال پیاپی از بهترین و مجلل ترین شهر های کره زمین بوده است.داریوش بزرگ سنگ بنای تخت جمشید را نهاد و پس از پسرش خشایار شا و نوه وی اردشیر یکم در ساخت و پیشرفت تخت جمشید کوشیدند.

پایتخت بهاری هخامنشیان که ساخت آن صدو بیست سال به طول کشیده شاهکار مهندسی بزرگی در نوع خود است،وجود سیستم های فاضلاب شهری،سیستم گرمایشی کاخ ها و استفاده از بست های فلزی بجای ملات از ابداعاتی است که برای نخستین بار در تخت جمشید بکار برده شده اند.

نام تخت جمشید در زمان ساخت پارسَه بوده چرا که محل زندگی مردمان پارس است.یونانی ها آنجا را پرسپولیس می خوانده اند دز مان ساسانیان به صد ستون معروف بوده است و بعد از اسلام تخت جمشید و به اسطوره ایرانی جمشید نسبت داده شده است.تخت جمشید را از نظر ابعاد میتوان با بنای آکروپلیس یونانی ها در اتن مقایسه که طولی برابر با بنای آکروپلیس اما عرضی پنج برابری نسبت به آن!

کاخ های آپادانا،کاخ تچر،کاخ ه یا اچ کاخ هدیش،کاخ ملکه، کاخ شورا و کاخ سه در و پلکان های متنوع دروازه های گوناگون از قسمت های مختلف تخت جمشید هستند که هر کدارم کارابرد مختص به خود را داشته اند.

برای دیدن نماد شکوه ایران ،تخت جمشید وارد استان پهناور فارس شوید در 45 کیلومتری شهر شیراز و در بزرگراه شیراز اصفهان می بایست وارد شهر مرودشت شوید سپس چند کیلومتری را پیموده و به میدان ملل می رسید میدان ملل هم نام دروازه ای در تخت جمشید است که سران کشور های آن زمان از آن دروازه وارد تخت جمشید می شدند و هم اکنون با توجه به تابلو های راهنما می توانید ستون های برافراشته تخت جمشید را ببینید.در مسیر رسیدن به تخت جمشید میتوانید از رستوران ها کافی شاپ یا جنگل کاج همراه با شتر سواری بهره ببرید.