کعبه زرتشت نامی جدید برای بنایی قدیمی است .ساختمانی با شکل مکعب مستطیل با ارتفاع دوازده الی چهارده متر و از جنس سنگ اهک سفید ساخته شده است. محلی های روستای زنگی آباد در شهرستان مرودشت فارس به این بنا کرنای خانه میگویند. اما اینکه چرا کعبه زرتشت نامیده شده است بنا به عقیده تاریخ شناسان نام گذاری غلطی است که در قرن چهاردهم میلادی صورت گرفته است در حالی که این بنا قدمتی بیش از اینها دارد.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : بندر امیر 

کعبه زرتشت در مجموعه نقش رستم در استان فارس و در شهرستان مرودشت قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی مرودشت محسوب می شود.بنای دوازده متری که تنها یک در ورودی دارد و دورتادور ان را سه پله فرا گرفته است این بنا رو به روی ارامگاه داریوش دوم در دامنه کوه قرار دارد.

بر اساس رسومات و یا الزامات محلی در هنگام سرما یا بارش باران در زمان های نه چندان دور افراد محلی اگر در جایی غیر از خانه خود حضور داشته اند حال یا مشغول کار چوپانی بوده اند و کشاورزی می بایست سرپناهی را پیدا میکردند که معمولا همراه با بر افروختن اتش بوده است.در زمان تحقیقات پیرامون بنا با دوده هایی حاصل از این اتش ها روبه رو میشوند که ظن آتشگاه بودن کعبه زرتشت را در افکار ایجاد میکند.

شکل مکعبی بنا و وجود سنگ های سیاه شده ذهن را به سمت کعبه و حجرالسود متبادر میکند اما هیچگونه طوافی حول این بنا تابحال صورت نگرفته است.بهرحال مجموعه نقش رستم شامل بناها و نوشته هایی از دوران عیلام تا ساسان است که بیان کننده رونق این محل در دوران مختلف است.

همانطور که نوشته های مربوط به تخت جمشید و پاسارگاد نقل کردیم سنگ های اهکی سفید که بدون ملات و با استفاده از بست های فلزی به هم متصل شده اند از ویژگی های معماری هخامنشی است که در کعبه زرتشت نیز دیده میشود کاربرد های گوناگونی برای بنای مذکور ذکر شده است از رصد خانه گرفته تا محل دفن گنج و آتشکده.