یکی از جاذبه های شگفت انگیز دوره قاجار در جنوب ایران، مدرسه سعادت است. دستور ساخت این مدرسه توسط احمدخان دریابیگی حاکم وقت بوشهر صادر شد. وی در ابتدا خانه ای در نزدیکی حسینیه برحه کازرونی ها که متعلق به حاج محمد حسین صفر بود را جهت ساخت مدرسه اجاره کرد.

مدرسه سعادت با 20کودک دشتی و تنگستانی فعالیت خود را به صورت مکتب خانه ای با آموزش جز اول قرآن مجید شروع کرد. مسافت نسبتا طولانی دشتی و تنگستان تا بوشهر رفت و آمد دانش آموزان را دشوار کرده بود و این مساله باعث شد تا خانه ای در مرکز شهر برای سکونت این کودکان در نظر بگیرند. با این حساب این کودکان که از طبقه تهی دست بودند علاوه بر آموزش، طعام و مکان زندگی هم داشت.

علت تغییر نام این مدرسه از سعادت به سعادت مظفری، کمک های نقدی مظفرالدین شاه بود که به درخواست احمدخان دریابیگی به ساخت مدرسه کرده بود. به دلایل مختلف فعالیت این مدرسه مورد کارشکنی مخالفان قرار گرفت و دیگر مردم فرزندان خود را برای تعلیم و تربیت به این مدرسه نمی فرستادند که با تلاش های خیرخواهان پس از سرکوب کارشکنی و گسترش سطح کیفی مدرسه، مدرسه ای در زمینی با مساحت 2 هکتار در خارج از شهر ساختند.

کار ساخت مدرسه در سال 1280 به پایان رسید و حال تعداد دانش آموزان به 450 نفر افزایش یافته  بود. آوازه مدرسه سعادت مظفری به شهر های خارج از ایران از جمله نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، امارات، بحرین، هند، آسیا میانه، کویت و ... رسیده بود تعدادی دانش آموز از شهر های نام برده در مدرسه سعادت مشغول به تحصیل شدند.

حاصل یک قرن فعالیت مدرسه سعادت، باعث رشد و تعالی نویشندگان، شاعران، مهندسین، مدرسین، شهیدانی که جان خود را در راه دفاع از وطن فدا کردند و... شد. مدرسه سعادت مظفری رتبه پنجم مدارس ماندگار ایران راکسب کرده و اشیا، مدارک، اسناد، کتاب ها و یادگار هایی که مدرسه را به این مقام رسانده، در موزه ای کوچک، در ساختمانی جدید مجاور ساختمان مدرسه به نمایش گذاشته شده است. به یاد روزهای خوش تاسیس این مدرسه همه ساله در 18 اسفند ماه (روز تاسیس مدرسه سعادت مظفری) به عنوان روز بوشهر جشن برگزار می کنند. همچنین در آبانماه 1378 سالگرد 100سالگی این مکان را جشن گرفتند.

پس از پیوستن این اثر ماندگار به فهرست آثار ملی در 11بهمن ماه 1378 با شماره 2578 و پس از گذشت حدود 15 سال تصمیم به مرمت این بنا گرفتند که با اعتبار 20 میلیارد ریال پس از یک سال و نیم بازسازی و مرمت آن به پایان رسید.