عمارت مسعودیه نام یک باغ-عمارت در میدان بهارستان تهران است که در دوران قاجار ساخته شده است. این عمارت نام خود را از بانی بنا یعنی مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه گرفته است که حاکم اصفهان بود و ظل السلطان نامیده می شد. عمارت مسعودیه در سال 1295هجری قمری به سرپرستی سراج الملک و معماری شعبان معمارباشی ساخته شده است. عمارت مسعودیه شامل چند عمارت است که در واقع در بیرونی عمارت واقع شده است و امروزه اثری از اندرونی بنا باقی نمانده است. این چند عمارت از طریق چندین حیاط با یکدیگر در ارتباطند. هر یک از این عمارت ها و حیاط ها با نام های جداگانه ای شناخته می شوند.

"این جاذبه ی نزدیک را از دست ندهید:  موزه ایران باستان"

عمارت حوض خانه، عمارت دیوان خانه، عمارت سفره خانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیری،عمارت سردر پیاده رو و عمارت سردر کالسکه رو، و عمارت حیاط خلوت چند عمارت اصلی مسعودیه است که برخی از این عمارت ها حیاطی به همان نام دارند. در کنار عمارت های اصلی چندین ساختمان آجری و باغی زیبا به چشم می خورد که باغ دیوانخانه نامیده می شود. در بنای مسعودیه گچ بری های فاخر، حجاری های برجسته و زیبا، کاشی کاری های کم نظیر و نقاشی های بسیار ظریفی در کنار حوض ها و در و پنجره های ایرانی به چشم می خورد که بنا را به زیباترین شکل ممکن آراسته اند. در سردرهای ورودی و بخش هایی از این عمارت کتیبه های با مضامین مختلف به چشم می خورد.

در جریان به توپ بستن مجلس در زمان محمدعلی شاه این خانه نیز به سبب همراهی با جریان مشروطه مورد حمله واقع شد. در دوران پهلوی اولین کتابخانه ملی و اولین موزه آثار باستانی در این مجموعه برپا شد.  این مجموعه در دهه چهل شمسی به عنوان دانشکده افسری مورد بهره برداری قرار گرفت. در سال 1345 نیز عمارت مسعودیه به عنوان اولین وزارتخانه آموزش و پرورش مدتی در اختیار این نهاد تازه تاسیس بوده است و در نهایت در سال 1377 عمارت مسعودیه در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و بعد از یک دوره مرمت هم اکنون قابل بازدید است.

از این جاذبه نزدیک هم دیدن کنید : عمارت بهارستان تهران

در این عمارت زیبا کافه و رستوران هایی نیز تعبیه شده است که محیط بسیار دلچسبی را در قلب این عمارت تاریخی فراهم کرده اند. بهای بلیط برای هر بازدید کننده در عمارت مسعودیه 5000 تومان است.