در دامنه های سرسبز سهند و در 60 کیلومتری شهر تبریز روستای زیبایی قرار دارد که از شهرتی جهانی برخوردار است. روستای کندوان از توابع شهر اسکو یکی از منحصربفردترین روستاهای ایران و جهان است. روستایی که خانه های آن شبیه هیچ یک از خانه های روستایی دیگر نیست و شکل و شمایل خانه ها نیز منحصربفرد است. اگر نگاهی به دامنه کوه سهند بیاندازید کله قندهای سنگی عظیمی را خواهید دید که نتیجه فعالیت هزاران سال پیش آتشفشان های سهند است. گدازه های آتشفشانی بر اثر مرور زمان و طی هزاران سال بر اثر عوامل جوی همچون باد و باران به شکل این کله قندهای عظیم در آمده اند.

در دو کیلومتری این کله قندهای صخره ای بقایای یک روستای تاریخی هزاران ساله ای به نام حیله ور قرار دارد. به نظر می رسد اهالی روستای حیله ور در زمان حمله مغولان برای در امان ماندن جانشان روستارا ترک کرده و خودشان را به این کله قندهای صخره ای رسانده اند. آن ها در دل این صخره های عجیب خانه هایی دست کند برای خودشان حفر کرده و در آن ساکن شده اند. حالا چند قرنی است که آن ها نسل به نسل ساکن این خانه های صخره ای هستند. روستای کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است اما تفاوت اساسی این روستا با نمونه های مشابه جهانی اش مسکونی بودن آن است. دو روستای داکوتا در آمریکا و کاپادوکیه در ترکیه حالا سال هاست که خالی از سکنه هستند.

اگر چرخی در این روستای زیبا در دامنه های سرسبز سهند بزنید بیشتر به شگفتی کندوان پی خواهید برد. خانه های صخره ای با درب و پنجره های های زیبا و چوبی و دیوارهای ضخیم سنگی که گاهی چند طبقه اند و هر طبقه ورودی مجزای خود را دارد. شاید بتوان این خانه های صخره ای را نخستین نوع مشابه به آپارتمان نشینی امروز دانست. روستا با مسیرهای سنگی و پله های متعدد از دامنه تاارتفاعات ادامه پیدا می کند و مسیرهایی برای گذر آب در میان گذرهای پلکانی روستا تعبیه شده است. خانه ها امروزه مجهز به لوله کشی آب و سیم کشی برق هستند و  از اتاق ها و قسمت های مختلفی همانند آشپزخانه، تنور، صندوق خانه و در گذشته های نه چندان دور اصطبل تشکیل شده اند.

در میان این کله قندهای زیبا بزرگترینشان به مسجد روستا تعلق دارد. روستا از امکاناتی همچون مدرسه، درمانگاه و ... نیز برخوردار است.منطقه کندوان به طبیعت زیبا، آب و هوای مطبوع کوهستانی، عسل با کیفیت و انواع میوه های تابستانه خوش طعم است که طرفداران بسیاری دارد.