غار قدمگاه یک غار تاریخی است که در نزدیکی روستا بادامیار یا همان روستای قدمگاه قرار گرفته است. روستای بادامیار نیز در 7 کیلومتری شهر آذر شهر از توابع شهرستان آذرشهر استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است. برخی باستان شناسان معتقدند این غار قدمتی 12 هزار ساله دارد و از دوران پیش از تاریخ و گاهی به عنوان جان پناه مورد استفاده قرار می گرفته است. این غار احتمالا قبل از ظهور آیین زرتشت محلی برای عبادت میترائیان یا مهرپرستان، با ظهور زرتشت محل آتشکده زرتشتیان و سال ها بعد نیز محلی برای عبادت و گوشه نشینی مشایخ صوفیه بوده است. با ظهور اسلام و قبول آیین نو توسط مردم منطقه این غار به عنوان یک مسجد مورد استفاده قرار می گیرد. این غار هم اکنون نیز محل برگزاری آئین های مذهبی مردم روستاست و بسیاری از آن ها نذورات خود را در این مکان به جا می آورند.

در ورودی این غار دستکند طاقی سنگی تعبیه شده است آنطور که به نظر می رسد این معبد شامل دری بوده که اکنون اثری از آن باقی نمانده ست. ابتدای غار دالانی نسبتا بلند با عرض 5 متر و سقفی بلند قرار گرفته است. با گذر از دالان وارد دالان دوم می شوید که چند برابر دالان اول پهنا داشته و نسبتا کوتاه تر است. بعد از دالان دوم به محوطه اصلی معبد در درون غار می رسید. فضایی گنبدی شکل و وسیع با قطر 15 متر و مقطعی دایره ای که یک نور گیر در سقف بلند آن تعبیه شده است. سقف این فضا بیش از ده متر ارتفاع داشته و نورگیر علاوه بر تامین روشنایی داخل معبد وظیفه تبادل جریان هوا را نیز بر عهده داشته است. آنطور که کارشناسان و باستان شناسان می گویند در نزدیکی این دودکش یا همان تهویه چندین شمش طلا تعبیه شده بود که بر اثر تابش نور داخل غار را به شدت روشن تر می کرده است.

این شمش ها اما در ماجرای اشغال آذربایجان توسط عثمانی ها و بعدها توسط روس ها به یغما می رود و باقی شمش ها نیز در زمان پهلوی از غار خارج می شوند. بنا بر گفته اهالی چندین دهه قبل سنگی یشمی در داخل غار قرارداشته که نوری از خود ساطع می کرده است و احتمالا هم اکنون در موزه های خارج از کشور است. در داخل غار محرابی کنده کاری شده و آراسته به مقرنس کاری به چشم میخورد. این غار یا معبد تاریخی یکی از باارزش ترین نمونه های معماری دوران باستان است که ارزش و جایگاه بالایی برخوردار است. در این منطقه تاریخی و در فاصله چند صد متری غار، گورستان تاریخی قدمگاه نیز قرار دارد که پر از کتیبه های سنگی حجاری شده و منقش به خطوط کوفی و عربی است که نشان دهنده دوران ظهور اسلام در این منطقه است که متاسفانه دچار صدمات جدی شده است.