تالاب میقان اراک

تالاب زیبای میقان یکی از جاذبه های استان مرکزی است که در 8 کیلومتری شمال شرقی شهر اراک  و در جنوب غربی داوودآباد واقع شده است. این تالاب که از سه جزیره در وسط دریاچه  تشکیل شده است میلیون ها سال قبل به وجود آمد و نام های متعددی را از جمله نمکزار فراهان، چغاناوور، توزلوگل داشته است اما به خاطر وجود تبخیر فراوان آب به کویر میقان شهره شده است. شوری تالاب که یکی از خصوصیات آن است باعث تشکیل گنبدهای نمکی در زیر آب شده است علاوه این تالاب یک منبع بزرگ سولفات سدیم است و به خاطر داشتن این ویژگی ها نسبت به سایر تالاب ها متمایز شده است. تالاب محبوب میقان که یکی از جاذبه های مهم استان مرکزی به شمار می رود جزو مراکز پرنده نگری و طبیعت گردی و گردشگری روستایی  است که همه ساله بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب می کند.

 

تالاب میقان،تالاب،تالاب میقان اراک،تالاب میقان در استان مرکزی،عکس از تالاب میقان،تصاویر تالاب مقیان اراک،تصاویر مقیان اراک

وضعیت تالاب میقان 
تالاب زیبای میقان قدمت بسیاری دارد و به دوران پالئوسن برمی گردد و مساحت آن به 25000هزار هکتار می رسد و ارتفاع آن از سطح دریا 1700متر است. عوامل متعددی در تامین آب این جاذبه طبیعی دخالت دارند از جمله می توان به برف و باران و آب رودخانه قره کهریز و فراهان و شهراب اشاره کرد. این تالاب شرایط مناسبی را برای رویش گونه ای از گیاهان آبدوست فراهم کرده است به طوری که سالیان درازی در کنار آن درختان آتریپلکس و قره داغ ، سیاه شور، جگن، اسفناج باغی، گوریک، شور مرغ، بتنه روییده اند.  این اثر طبیعی که به علت شوری زیاد شرایط ویژه ای را دارد حدود 50 گونه گیاه با این شرایط را در اطراف خود به وجود آورده است که در این میان می توان به گیاهان هالوفیت اشاره کرد. این تالاب در زمستان ها زیستگاه حدود 25 تا 30 هزار پرنده مهاجر می شود که درناهای خاکستری بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده اند. وجود این پرندگان که به ارزش تالاب اضافه کرده است در 15 آبان به اوج تعداد خود می رسد به همین دلیل این روز را به نام درناها نام گذاری کردند.

 

تالاب،تالاب میقان،عکس از تالاب میقن،عکس تالاب میقان،تالاب میقان اراک،تالاب میقان در استان مرکزی،تصاویر تالاب میقان،تصاویر تالاب میقان اراک


 در تالاب میقان حدود 50 هزار پرنده آبزی از جمله سرخمائی،آنقوت، غاز و حدود 10 هزار خوتکا  و 5 هزار فلامینگو وجود دارد همچنین یک نوع جلبک تک سلولی یافت شده است که دونالیلا نام دارد و به رنگ نارنجی و قرمز است این جلبک نسبت به شوری آب بسیار مقاوم است.
از خطراتی که این تالاب و پرندگان آن را تهدید می کند کاهش بسیار آب در فصول خشک سالی است که باعث شوری زیاد آن می شود و زندگی پرندگان را با خطر مواجه کرده بود که خوشبختانه به خاطر بارش فراوان دوباره سطح آب تالاب بالا آمده است.
در سال های اخیر نیز به دلیل از بین رفتن زیستگاه های دیگر این پرندگان که یکی از آن ها تالاب شادگان است تقریبا جمعیت این تالاب چندین برابر شده است از این رو در سال 1387 در زمره  منطقه شکار ممنوع قرار گرفت.

 

                                       سفر خوبی را برای شما آرزومندیم