گور دختر، یکی از جاذبه های استان بوشهر که در سال 1376 به شماره 1897 ثبت آثار ملی شد. قدمت این بنا 600 سال پیش از میلاد مسیح و به دوره هخامنشیان برمیگردد. این مکان آرامگاه شخصی از خانواده کورش کبیر است باستان شناسان احتمال می دهند که اینجا آرامگاه چیش پیش جد کورش ، ماندانا مادر کورش و یا آتوسا دختر کورش باشد. گور دختر از نظر معماری  به آرامگاه کورش بزرگ در پاسارگاد، شباهت دارد و این شباهت در همه آرامگاه های هخامنشی پس از کورش به چشم می آید.

گوردختر در دشت میانکوهی پشت پر، شهر تنگ ارم، شهرستان دشتستان استان بوشهر واقع شده است.  این بنای سنگی با سنگ های کرم رنگ، توسط بست های فلزی که در میان سنگ ها قرارگرفته، محکم شده و در آن هیچگونه مصالحی بکار گرفته نشده است. بالای درب ورودی فرورفتگی طاقچه مانندی در ابعاد 25 در 25 وجود داردکه باستان شناسان احتمال می دهند محلی برای قراردادن کتیبه باشد.

هرچند این آرامگاه درب ورودی کوچکی دارد (طول90و عرض70) اما برای ورود به داخل بنا باید از سه پلکان بالا رفت. ارتفاع هرپله 34 سانتی متر است. بدلیل ضخامت 75 سانتی سنگ های دیواره، متراژ بیرونی با آنچه که درون بنا هست متفاوت می باشد. ابعاد این اتاقک از چشم انداز بیرون 2.95 متر طول، 2.30 متر عرض و 3.45 متر ارتفاع است در حالی که فضای داخل 2.20 متر طول، 1.55 متر عرض و 2.50 متر ارتفاع دارد که همه ی آن با 24 قطعه سنگ سر هم شده است. گفته شده داخل اتاقک حوضچه کوچکی وجود دارد.

در یک بازه زمانی که این جاذبه تاریخی به فراموشی سپرده شده بود مردم اهالی روستای پشت پر از مکان به عنوان محل نگهداری مرغ و خروس استفاده می کردند که در نهایت با حصارکشی اطراف آن و مرمت و بازسازی بنا جلوی این غفلت را گرفتند.