در تمام ایران عزیز آثاری وجود دارد که ما را با سرنوشت و گذشته و حوادث رقم خورده این کشور آشنا می کند این آثار ارزشمند گاها داخل غاری تاریک یا در دل طبیعت و گاها با ایجاد بنایی به یادگار مانده است. در میان تمامی این آثار می توان به  کاخ گلستان اشاره کرد که یکی از جاهای دیدنی تهران می باشد که در خیابان پانزده خرداد و در میدان ارگ واقع شده است. کاخ زیبای گلستان در سال 1334 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال 1392 در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی ، سازمان یونسکو کاخ گلستان را به عنوان شانزدهمین میراث بشری به ثبت رساند.آنچه منجرب به نام گذاری گلستان بر روی این کاخ شد وجود تالاری به همین نام در این بنا شده است که در دو دوره قاجاری ساخته شد.
 طبق اسناد به دست آمده از سفرنامه پیترو دلاواله تاسیس کاخ گلستان از دوران صفوی  در سال 988 هجری قمری آغاز شده است و تا آخرین پادشاه قاجار ادامه پیدا کرد اما با روی کار آمدن  آقامحمد خان، کاخ گلستان از اهمیت ویژه ای برخوردار شد این اهمیت به خاطر اولین تاجگذاری این پادشاه در کاخ گلستان بود. این بنای تاریخی در هر دوره از شاهان قاجاری دستخوش تغییراتی قرار گرفت اما بیشترین تغییرات در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود و با سفری که به اروپا داشت قسمت هایی از کاخ گلستان را با معماری غربی بنا کرد و در دوره حکومت سه شاه دیگر قاجار و عصر پهلوی اول ودوم به دلیل رویدادهای سیاسی و انقلاب مشروطه این کاخ اتفاقات بسیاری را به خود دید.
کاخ گلستان که اکنون حدود 5/4 هکتار را به خود اختصاص داده است قدمتی بیش از 440 سال دارد و شامل قسمت هایی همچون شمس العماره، تالار سلام، تالار آیینه، ایوان تخت مرمر، حوضخانه، خلوت کریمخانی، کاخ ابیض،عمارت بادگیر، تالارعاج، تالار الماس، تالار برلیان و حوضخانه عمارت بادگیر می شود که  سراسر این قسمت ها با تلفیقی از هنر ایرانی و اروپایی ساخته شده است و با نقوش جذاب و زیبایی همچون بزم و نبرد، شکار و شکارگاه، منظره، پادشاهان، درباریان ، مراسمات مذهبی، کاشی کاری ها و ایجاد سایه روشن  تزیین شده اند. در تمام مجموعه گلستان عمارت شمس العماره جذاب ترین بخش کاخ محسوب می شود که در سال 1284 یعنی در زمان حکومت ناصرالدین شاه ساخته شد. شمس العماره برگرفته از معماری غربی است که از پنج طبقه تشکیل می شود و اولین سازه در کل تاریخ ایران است که با فلز بنا شده است.
کاخ گلستان در شش ماه اول سال از ساعت 9:30 تا 18:30 و در شش ماه دوم سال از ساعت 9 الی 17 به غیر از روزهای 14 خرداد، 21 رمضان، 9و10 محرم، 28 و20صفر، 25 شوال و 13 فروردین آماده ارائه خدمات برای علاقه مندان می باشد. با توجه به اینکه برای بازدید از هر قسمت کاخ باید بلیط جداگانه تهیه کرد برای بازنشستگان کشوری، لشکری ،افراد تحت پوشش کمیته امام خمینی و سازمان بهزیستی، آزادگان،جانبازان، خانواده شهدا و بسیجیان همچنین بازدیدهای گروهی دانش آموزان ،دانشجویان و استادان بلیط به صورت نیم بها می باشدکه جهت هماهنگی برای بازدیدهای گروهی میتوان با تلفن داخلی 8 – 33113335 تماس حاصل گرفت؛ اما برای کارمندان سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و راهنمایان تور بلیط به صورت رایگان می باشد. لازم به ذکر است برای استفاده از تخفیفات بازدید باید مدرک معتبر به همراه داشت و طبق مقررات بازدید از داشتن کیف های بزرگ ، دوربین حرفه ای ،کالسکه و ویلچر خودداری کرد. برای دسترسی به کاخ گلستان علاوه بر وسیله شخصی از وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس می توان استفاده کرد اگر قصد بازدید با مترو را داشته باشید می توانید از ایستگاه های 15 خرداد و میدان امام خمینی استفاده کنید و در صورت بازدید با اتوبوس می توان از پایانه های اتوبوسرانی میدان امام خمینی و قورخانه استفاده کرد.