در سال 1385 ژئو پارک قشم به عنوان یکی از ژئو پارک های جهانی یونسکو معرفی شد که با تلاش های مستمر جامعه محلی و کارشناسان و مدیران و حمایت های سازمان منطقه آزاد قشم، عنوان ژئو پارک قشم تاکنون حفظ شده است. محدوده ژئوپارک قشم از شرق به روستای طبل و سلخ و از غرب به روستای گوری و کان، همچنین شمال ژئوپارک به سواحل شمالی و جنوب آن به سواحل جنوبی می رسد. ژئوپارک جهانی قشم، به عنوان اولین ژئوپارک ایران و از منحصربه فردترین ژئوپارک های جهان به شمار می رود. به این دلیل که در کنار ساحل زیبای خلیج فارس و جنگل های حرا و چندید پدیدده زمین شناسی دیگر که در ادامه به آن اشاره می کنیم، به پارک زمین شناسی در ایران مبدل گشته است.

8 عدد ژئو سایت هستند که ژئوپارک قشم را تشکیل داده اند. شامل: دره ستاره ها، بام قشم، دره تندیس ها، تنگه چاهکوه، دولاب، کوه نمکدان، دره شورو کورکورا کوه . البته قابل ذکر است که کورکورا کوه و دره ستاره ها خارج از محدوده جغرافیایی ژئوپارک قرار گرفته اند اما به دلیل ساختار خاص و زمین شناسی منطقه از موارد مورد تایید یونسکو هستند. جالب است بدانید بخش غربی جزیره قشم دارای بیشترین و با ارزشترین زیستگاه ها است. مانند کوه نمکدان، دره های شگفت انگیز،  چشمه های گوگردی و همچنین از سواحل چشم نواز خلیج فارس و منطقه بکر قشم نمی توان نامی نبرد.

منطقه جغرافیایی هریک از موارد نامبره را می توانید در سایت گردشگری و استان هرمزگان به تفکیک و با جزئیات کامل تر مطالعه نمایید. قشم را می توان از بهترین نمونه های ژئو پارک در جهان نام برد. دلیل آن هم وجود دره ها، سواحل، دشت ها و کوه ها در جزیره قشم و وضعیتی خاص و بی نظیر از نظر پوشش گیاهان و وجود حیات وحش و پدیده های کمیاب زمین شناسی در جزیره قشم است. 

سایت گردشگری به شما گردشگران گرامی پیشنهاد می دهد بازدید از این جاذبه که تنها ژئو پارک در ایران می باشد را در لیست سفرهایتان قرار دهید.