شهرهای ایران به دلیل قرارگیری در مناطق کویری همواره با مشکل کم آبی مواجه بوده اند و به همین دلیل از هزاران سال پیش بسیاری از راهکارها برای رفع این مشکل ارائه شد که از مهمترین آنها میتوان قنات ها را نام برد. ما شما را به شهر قنوت و قنات و قناعت یعنی یزد فرا میخوانیم تا از نزدیک با ذکاوت چندین هزار ساله ایرانیان آشنا شوید.

پیشنهاد مطالعه : بازار زرگری یزد

موزه آب یزد که در بافت تاریخی شهرستان یزد واقع شده است امروزه به یکی از جاذبه های اصلی گردشگری و باستانی این شهر تبدیل شده است و همه روزه میزبان کسانی است که به تاریخ و فرهنگ غنی کشور کهن ایران زمین علاقمند میباشند. از دیرباز نیاکان ما به دلیل اقلیم خشک کشورمان دست به حفاری و ساخت قنات هایی کردند که برخی از آنها مانند قنات زارچ که از زیر بنای تاریخی این موزه نیز میگذرد با طول 75 کیلومتر و عمر بیش از 2000 سال پر آب بوده و مورد استفاده قرار میگیرد.

بنای موزه خانه کلاهدوزها میباشد که در سالهای 1266 تا 1269 خورشیدی برای استفاده مرحوم حاج سید علی کلاهدوز ساخته شده است. این موزه آب که در سال 1377 خورشیدی تاسیس شده است محل تلاقی دو قنات زارچ و رحیم آباد میباشد و همچنین دارای سطح نگه داری خوراکی ها و پایاب میباشد که اخلاف دمایی تا 14 درجه داشته و پس از آن به محل سکونت تابستانه اهالی خانه میرسیم که محلی خنک بوده است. سطح بعدی خانه که به زمین نزدیک تر است محل سکونت اصلی به شمار می رفته است و سطح بعدی آن نیز محل قرارگیری چاه خانه بوده است.

در موزه آب اسنادی چندین هزارساله و همچنین وسایلی با قدمت بسیار بالا وجود دارد که برای تقسیم آب و فروش حق آبه مورد استفاده بوده و همچنین از وسایل برای کندن چاه و قنات استفاده می شده است. در کل میتوان گفت که این موزه ارزش بازدید را داشته و با توجه به محل قرارگیری آن در بافت تاریخی شهر اهمیت بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.