قلعه اژدها پیکر یکی از بناهای تاریخی شهر لار در استان فارس است. این شهر تاریخی بناهای تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده است که اغلب بیش از هزار سال قدمت دارند. قلعه اژدها پیکر که بر بلندای یک تپه در ضلع شمالی شهر تاریخی لار قرار دارد یکی از آثار باستانی مهم شهر است که در دوره ساسانیان ساخته شده است. این قلعه که دارای چندین لایه محافظتی بوده از چنان استحکامی برخوردار بوده است که آن را طلسم کیانی می نامیدند. این قلعه تا اواخر دوره قاجار نیز مسکونی بوده است اما امروزه متاسفانه رو به ویرانی نهاده ولی هنوز هم محوطه و دیوارهای آن به خوبی قابل شناسایی است. این قلعه دارای 700 متر طول بوده و پهنای ان در حدود 170 متر است.

برخی علت نامگذاری این قلعه به به اژدها پیکر را شباهت ظاهری ساختمان قلعه به اژدها می دانند. قلعه دارای سه لایه به نام های دیواره حفاظتی سنگی با برج و باروهای پرشمار، قلعه بالایی و قلعه میانی بوده است. در دوره پهلوی قلعه بارها به دستور رضا شاه بمباران می شود و بخش های دیواره سنگی و قلعه میانی از بین رفته و تنها بخش هایی از قلعه بالایی باقی می ماند. از دیگر جاذبه های نزدیک به قلعه وجود بنایی خشتی و چهارگوش با یک گنبد ساده است که به مقبره مادر نادر شاه مشهور شده است. مردم لار برای در امان ماندن از پرداخت خراج به نادر شاه به یاد مادر وی یک مقبره می سازند که مورد التفات نادر شاه قرار بگیرند. این بنا نیز در کنار آثار قلعه اژدها پیکر از دیدنی های جذاب شهر لار است.

در کاوش های صورت گرفته در قلعه آثاری از مرمت در دوره ایلخانی بدست آمده است اما بازسازی ین قلعه به صورت اساسی در دوره صفویه صورت گرفته است. در نزدیکی قلعه چاه مشهوری قرار دارد که افسانه های بسیاری در مورد آن روایت می شود. از این چاه که به چاه دولاب لار شهره است در برخی کتب تاریخی نیز سخن به میان آمده است. قدیمی ترین اثر تاریخی که در آن به این چاه اسرار آمیز اشاره شده است متعلق به دوره صفویه است. مردم محلی معتقدند هر کسی که به درون چاه رفته است هرگز موفق به بازگشت نشده است. آن ها معتقدند که گنج عظیمی در ته این چاه پنهان شده است و تنها یک سید توانسته زنده از دل چاه بیرون بیاید که او نیز داستان های حیرت انگیزی از درون چاه روایت کرده است.

این قلعه بر بلندای تپه ای در ضلع شمالی قرار داشته و بر روی تپه ای دیگر در نزدیکی این قلعه قلعه تاریخی قدمگاه قرار داشته است. ما بین این قلعه با سنگ و ساروج طاق هایی ساخته شده بوده اما در زلزله مهیب شهر لار این طاق ها از بین می رود  گرچه هنوز هم آثار پایه های این طاق ها در برخی مکان ها مشهود است. بر اساس بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد منظور از این طاق در واقع یک پل سنگی در دامنه کوه است که هنوز هم آثاری از آن برجای مانده و متعلق به دوره ساسانیان بوده است.