رودخانه کرخه که سومین رود بلند ایران است دارای سرشاخه های متعددی است یکی از این سرشاخه ها رودخانه کشکان است  که در استان لرستان واقع شده است.رودخانه کشکان با طول 300کیلومتر یکی از سیل خیزترین رودخانه ها به شمار می رود. قسمتی از این رودخانه که در شهرستان پل دختر قرار دارد در سال 1384طی سیل بزرگی منجرب به خسارت های میلیاردی به این شهرستان شد همچنین عظیم ترین سیل در سرار کشور در سال1398 دراین شهرستان توسط رودخانه کشکان رخ داد که طی این اتفاق دبی این رودخانه از4600مترمکعب در ثانیه عبور کرد. رودخانه کشکان یک سوم استان لرستان را در بر دارد و در مسیر شهرستان های خرم آباد،کوهدشت،الشتر و پل دختر است.

رودخانه کشکان

سرچشمه اصلی تامین کننده این رودخانه کوه مرتفع و مملو از برف گرین و میش پرور است از این کوه ها دو رود به نام های "هرو" و "دو آب "جاری می شود در طول مسیر شاخه های فرعی اعم از چم زکریا، خرم رود،چولهول و مادیان رود به آنها می پیوندد و رودخانه کشکان را به وجود می آورند این رود پس از طی 300کیلومتر درمحل گاومیشان به رودخانه سیمره می پیوندد و رودخانه کرخه را تشکیل می دهند.رودخانه کشکان جزئی از حوضه ی آبخیز خلیج فارس محسوب می شود و حوضه ی آبریز آن واقع در جنوب غرب ایران است. آب این رودخانه اول وارد رودخانه سیمره می شود و سپس به  رودخانه زال،کرخه و در آخر به تالاب هورالعظیم به مساحت 66/9775کیلومتر مربع می ریزد.

گفتنی است که از دیگر رودخانه های زیبای لرستان می توان به رودخانه سیمره اشاره کرد که شما می توانید در مقاله مقابل بیشتر مطالعه کنید : رودخانه سیمره کجاست

 

رودخانه کشکان عکس

رودخانه کشکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است این رودخانه در سالیان دراز منبع اصلی تامین کننده ی آب زمین های کشاورزی بوده است. آنچه حائز اهمیت است پرآب بودن  این رودخانه در طول سالها است که هرگز خشکسالی را به خود ندیده است به همین دلیل زیستگاه اصلی برای آبزیان است ولی متاسفانه در سال های قبل به دلیل استفاده غیر اصولی از این رودخانه  آب این رود از پل دختر تا منطقه چم مهر و هلوش خشک شد و این امر موجب مرگ بسیاری از آبزیان شد که به عنوان یک فاجعه زیست محیطی شناخته شد رودخانه کشکان که شاهرگ حیاتی پل دختر است مورد توجه فراوان دوستداران محیط زیست و اهالی مناطق اطراف است و هم اکنون بستر این رودخانه مملو از آب است.