در پنج کیلومتری شرق تبریز و در نزدیکی روستای کرکج برجی 16 ضلعی قرار گرفته است که در اواخر دوران صفویه ساخته شده است. این برج زیبا و تاریخی در مسیر جاده تبریز-باسمنج و از سوی دیگر در نزدیکی رودخانه میدان چایی قرار گرفته است. برج هم اکنون در محل اراضی تحت تملک دانشگاه تبریز و دانشکده کشاورزی قرار دارد. این برج زیبا و آجری از سه طبقه تشکیل شده است و طبقه سوم آن که دارای دیواری با لبه کنگره دار است، بدون سقف می باشد و دو طبقه دیگر مسقف هستند. سقف طبقه دوم دچار آسیب فراوانی شده بوده که بعدها با مصالحی محکمتر همچون آهن پوشانده و مرمت شده است. این برج در دوران قاجار از اهمیت و کارایی بیشتری برخوردار بوده است.

علت نامگذاری این برج به خلعت پوشان برگزاری مراسم اهدای خلعت توسط ولیعهدان مقیم در تبریز به مردم و یا حکام و سایر شاهزادگان بوده است. این مراسم اغلب در طبقه آخر برج برگزار می شده و ولیعهد که در تبریز اقامت داشته در این مراسم خلعت یا انعام شاهی و یا حتی برخی نشان ها و مقامات دولتی را به افراد اهدا می کرده است. البته این مراسم با تشریفات بسیاری برگزار می شده است و افراد دریافت کننده انعام و یا خلعت و یا حتی نشان های دولتی در روبروی درب برج به انتظار می ایستادند. این افراد با هدایای گرانقمیتی همچون عبایی ترمه به تن و شمشیرهایی جواهر نشان به کمر که از دست ولیعهد دریافت می کردند در حرکتی نمادین و به پاس قدردانی از الطاف ملوکانه به سمت عالی قاپو حرکت کرده و بر درگاه آن بوسه می زدند.

آخرین مراسم اهدای خلعت در سال 1330 ه.ق در این برج صورت می گیرد. در این دوران صمدخان مراغه ای حکمران تبریز بوده است. برج در نمای بیرونی خود با طاق نماهایی آجری در هر یک از اضلاع آراسته شده است و در طبقه دوم دو پنجره وسیع با شیشه های رنگی زیبا به چشم می خورد. برج با قطر 9.5 متری در میان محوطه سرسبز و درختکاری شده قرار داشته و آنطور که به نظر می رسد در دوران آبادانی خود یکی از زیباترین چشم اندازهای اطراف تبریز را داشته است. آنطور که در کتب تاریخی و سفرنامه ها از این برج بیان شده برج در داخل یک استخر وسیع قرار داشته و یک مسیر ورودی داشته است اما امروزه خبری از استخر و پل ورودی نیست و تنها یک پیاده راه سنگ فرش به چشم می خورد.