روستای لزور کجاست؟

روستای لزور که در 165 کیلومتری تهران و در دهستان قزقانچای واقع شده است. این روستا که در مسیر تهران به شمال قرار گرفته است فرصت مناسبی را در اختیار ساکنین تهران و کرج گذاشته است که در صورت ممکن نبودن سفر به شمال بتوانند چند روزی را در روستای لزور سپری کنند و از هوا و طبیعت همچون شمال روستای لزور بهره ببرند.

موقعیت روستای لزور

روستای لزور که یکی از جاهای دیدنی کرج می باشد، در ارتفاع 2400 متری از سطح دریا قرار دارد و به خاطر نزدیکی به کوه البزر از آب و هوای کوهستانی برخوردار است به طوری که بهار و تابستان در روستای لزور بسیار خنک می باشد و در پاییز و زمستان نیز برودت هوای روستای لزور که از روستاهای اطراف کرج می باشد از همیشه بیشتر می شود از این رو اصلی ترین زمان برای لذت بردن از دیدنی های روستای لزور در شش ماه اول سال است.  یکی از مهم ترین و بهترین ویژگی که روستای لزور دارد هوای پاک و سالمی است که به خاطر نبودن هرگونه ترافیک و تردد در روستای لزور جاری شده است این هوای پاک برای طبیعت دوستان و گردشگران نعمتی به شمار می رود تا از نفس کشیدن در روستای لزور لذت ببرند به یمن این هوای پاک و آسمان صاف ستاره شناسان و نجوم شناسان از این روستا برای دیدن ستاره ها،کهکشان راه شیری، خسوف و کسوف استفاده می کنند علاوه بر کسانی که برای تحقیق و جمع آوری اطلاعات راجب ستارگان به روستای لزور می آیند گردشگران نیز از این فرصت استفاده می کنند تا هنگام شب به دیدن آسمان زیبا و بی نظیر روستای لزور بپردازند.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید: تنگه واشی

تاریخچه روستای لزور

روستای لزور که از دیر باز یک روستای مسکونی بوده است از شمال با روستای برزنه و نشل هم جوار است و به خاطر وسعت بیشتری که نسبت به سایر روستاهای اطراف دارد بزرگترین روستای تهران به شمار می رود این روستا که قبلا فقط چند محله به نام های اوپه، شجاع خیل، کشک و..  داشته است با افزایش جمعیت به یک روستای  سه هزار نفری تبدیل شده است. مردم روستای لزور به زبان دلنشین لزوری که یکی از گویش های مازندران است صحبت میکنند ومشغول کارهای دامداری، کشاورزی ، باغداری و تولید محصولات گندم، جو، گیلاس، گلابی، آلبالو، سیب زمینی و ... هستند و برای آبیاری مزارع خود از آب رودخانه فرح رود، چشمه معجز و کهریز استفاده می کنند. 

روستا لزور + دریاچه لزور

جاهای دیدنی روستای لزور

جاهای دیدنی روستای لزور شامل منطقه لاسک، امام زاده خوش نام، دریاچه لزور ، تنگه فرح زاد، چشمه معجز، دریاچه سیاه رود و قله میشینه لزور می شود که هم از نظر طبیعی و هم از نظر تاریخی حائز اهمیت هستند.

امام زاده خوش نام

از جاذبه های مذهبی روستای لزور امام زاده خوش نام است که از دو مسیر دسترسی فوق العاده زیبا برخوردار است یکی از بین دره و رودخانه و باغ های میوه می گذرد و دیگری از جاده زیبای لاسک میگذرد که در هر دو صورت هر دو مسیر نیاز به 20 دقیقه پیاده روی دارد.  در کنار امام زاده آب خنکی از دل زمین به بیرون می ریزد که اغلب  زائران از آن آب برای نوشیدن استفاده می کنند از زیبایی دیگری که در اطراف امام زاده وجود دارد آبشاری است که در فضای سرسبز و چشم نوازی قرار گرفته است و محلی برای استراحت مردم شده است. این امام زاده را بیشتر ساکنین روستا می شناسند به همین دلیل برای زیارت آن باید از اهالی روستا کمک گرفت. 

منطقه لاسک

یکی دیگر از قسمت های زیبای روستای لزور منطقه لاسک است که همانند سایر جاذبه ها سرشار از هوای پاک و طبیعت چشم نواز است  برای رفتن به منطقه لاسک می توانید هم از داخل روستا و هم از سمت امام زاده خوش نام اقدام کنید. اگر از سمت روستا به منطقه لاسک می روید کافی است از انتهای خیابان مخابرات به سمت جاده ای خاکی که در سربالایی قرار دارد بروید تا به منطقه زیبای لاسک برسید این مسیر ماشین رو هست که 20 دقیقه ای شما را به مقصد می رساند ولی به خاطر جلوه های بی نظیری از درختان و گیاهان اکثر علاقه مندان ترجیح می دهند با پیاده روی یک ساعته به لاسک بروند. اما اگر می خواهید از سمت امام زاده خوش نام به منطقه لاسک بروید باید از مسیر پاکوبی که در اطراف امام زاده است و به سمت جنوب روستا می رود استفاده کنید تا به مقصد برسید . کسانی که بعد از زیارت امام زاده به منطقه لاسک می روند معمولا با نیم ساعتی پیاده روی به و دیدن زیبایی های محیط اطراف به لاسک می رسند.

تنگه فرح رود

تنگه فرح رود در انتهای جاده ای که به منطقه لاسک منتهی می شود قرار دارد. این تنگه از مسیری باریک و کمی دشوار برخوردار است. 
چشمه معجز و سد و دریاچه سیاه رود
در انتهای جاده ای که به لاسک می رود چشمه معجز و بعد از آن هم سد و دریاچه سیاه رود وجود دارد که هر دو از منابع اصلی تامین کننده آب فرح رود هستند و علاوه بر این مکانی دنج و آرام برای تعدیل روح محسوب می شوند.

قله میشینه مرگ

از رشته کوه های البرز قله میشینه مرگ است که با داشتن 4300 متر ارتفاع بلندترین قله را به خود اختصاص داده است که کوهنوردان زیادی برای صعود به قله میشینه مرگ به روستا می روند.
اقامت در روستای لزور
برای اینکه از سفر خود به روستا نهایت لذت را ببرید می توانید در اقامتگاه بوم گردی لزور چند شبی را بمانید این اقامتگاه که در نزدیکی روستا قرار دارد با داشتن امکانات رفاهی از قبیل سرویس بهداشتی، کلبه ها، غذا و پارکینگ میزبان 200 نفر می باشد. اما اگر تصمیم دارید در دل طبیعت چادر بزنید حتما امکانات کافی از قبیل غذا، چراغ قوه، لباس گرم، پتو، کفش مناسب و چادرمسافرتی به همراه داشته باشید.

چگونه برویم؟
برای رفتن به روستا کافی است به جاده فیروزکوه بروید و بعد از رسیدن به پمپ بنزین نمرود وارد سه راهی لاسم در سمت چپ جاده بشوید  سپس بعد 50 کیلومتر به روستا می رسید تمامی مسیرهای رسیدن به روستا آسفالت هست و شما بدون هیچ مشکلی می توانید از مسیر لذت ببرید.
بهترین زمان سفر
از آن جایی که روستا هوایی کوهستانی دارد بهتراست در اواخر بهار و فصل تابستان به آنجا رفت و در طبیعت آن چند روزی را سپری کرد.

تمام تلاش ما بر این بود که در این مقاله بهترین و بروزترین مطالب را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.خوشحال می شویم که با ثبت نظراتتون ما را بهره مند کنید.

اگر قصد سفر به این روستا را دارید می توانید با مطالعه مقاله جاهای دیدنی کرج از همه ی جاذبه های اطراف مطلع شوید

روستای لزور روستایی در دل طبیعت

سفر خوبی را برای شما آرزومندیم