تاریخچه روستای زیبای هزاوه

روستای زیبای هزاوه با قدمتی پنج هزار ساله از جاذبه های دیدنی به شمار می رود که همه ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند این روستا در استان مرکزی و در 18 کیلومتری غرب شهرستان اراک و در 25 کیلومتری فرهمین  واقع شده است که از توابع شهرستان اراک به شمار می رود. در طول زمان عوامل مختلفی در نام گذاری این روستا نقش مهمی داشته اند از جمله وجود چشمه های فراوانی است که در فصل بهار به بیشترین تعداد خود می رسد از این رو در گذشته به  آن (هزار آبه ) می گفتند اما با گذر زمان و افزایش جمعیت و قرار گیری کامل روستا در دامنه کوه هزاوه نام گرفت. هزاوه در لغت به معنای (دره خوب) است که این نشانگر خصوصیات منحصر به فرد و سازنده روستا است.

 

روستای هزاوه به شکل پلکانی در دامنه کوه بنا شده است و تمامی خانه های از سنگ و گل و چوب با سقف مسطح ساخته شده اند. روستا به دلیل نزدیکی به کوه های اطراف دارای هوای کوهستانی است

معماری جالب روستای هزاوه


روستای هزاوه به شکل پلکانی در دامنه کوه بنا شده است و تمامی خانه های از سنگ و گل و چوب با سقف مسطح ساخته شده اند. روستا به دلیل نزدیکی به کوه های اطراف دارای هوای کوهستانی است و از آب های فراوانی برخوردار است این آب ها در سرسبزی و شکل گیری روستا تاثیر به سزایی گذاشته است همچنین باعث به وجود آمدن  گیاهان متنوع شده است که در این میان می توان به انبوه درختان انگور اشاره کرد. این روستا به دلیل شرایط مطلوب برای رویش درختان انگور یکی از بزرگترین تولید کنندگان انگور و شیره انگور به شمار می رود به همین دلیل اکثر جمعیت روستا مشغول به کار باغداری هستند و بیشترین میزان اقتصاد مردم منطقه به مزارع انگور وابسته است.

 

روستای هزاوه زادگاه امیرکبیر  این روستا که در زمره جاذبه طبیعی قرار دارد از آثار تاریخی ارزشمندی نیز برخوردار است.در تمامی آثار باستانی یافت شده از این روستا می توان به سفال های قدیمی مربوط به قرن پنج هجری اشاره کرد

روستای هزاوه زادگاه امیرکبیر


این روستا که در زمره جاذبه طبیعی قرار دارد از آثار تاریخی ارزشمندی نیز برخوردار است.در تمامی آثار باستانی یافت شده از این روستا می توان به سفال های قدیمی مربوط به قرن پنج هجری اشاره کرد علاوه در بلند ترین قسمت روستا مقبره ای قرار دارد که از ارزش و اهمیت فراوانی برخوردار است این مقبره برای یکی از شاهزادگان ایلخانی به نام شاهزاده احمد بوده است که در دوره ی صفوی دچار تغییراتی شد و ازآن پس به همین شکل باقی مانده است. از اتفاقات مهم دیگری که در این روستا رقم خورده است زادگاه دوتن از افراد برجسته و به یاد ماندنی تاریخ همچون امیر کبیر و ابوالقاسم قائم مقامی است که از افتخارات والای روستای هزاوه محسوب می شود.

 

روستای هزاوه زادگاه دوتن از افراد برجسته و به یاد ماندنی تاریخ همچون امیر کبیر و ابوالقاسم قائم مقامی است که از افتخارات والای روستای هزاوه محسوب می شود.