حمام مهرآباد یکی از چند حمام تاریخی شهر بناب در استان آذربایجان شرقی است. این گرمابه تاریخی در زمره باارزش ترین گرمابه های تاریخی استان آذربایجان شرقی نیز قرار می گیرد و یادگاری از دوران صفویه است. این حمام تاریخی که در محله آقا جری شهر بناب قرار گرفته است روبروی مسجد تاریخی مهرآباد بناب قرار دارد و در کنار بازار قدیمی شهر سه گانه مرکزی شهر را تشکیل می داده است. این حمام وسیع 324 متر مربع وسعت داشته و از سازنده و یا سال ساخت دقیق آن اطلاعی در دست نیست. حمام یک بنای سنگی و آجری است که پایه آن بر پایه لاشه های سنگی بنا شده و گنبدها و دیوارهای آن آجری است.

ملات به کار رفته در ساخت حمام ساروج بوده و تمام دیواره های داخلی به وسیله آهک عایق بندی شده است. این حمام به سان تمام گرمابه های تاریخی منطقه آذربایجان از چند قسمت اصلی تشکیل شده است. رخت کن بنا قسمت اول حمام است که گنبد بزرگ و مرکزی حمام بر روی آن بنا شده است. در کنار گنبد اصلی چهار گنبد کوچک نیز بر فراز این قسمت قرار دارد و مانند تمامی رختکن های حمام های قدیمی یک حوض سنگی نیز در مرکز آن قرار گرفته است. تالار اصلی شستشو دومین قسمت حمام است و در این قسمت دو اتاق با سقفی گنبد دار برای استحمام بزرگان شهر در نظر گرفته شده است. سومین قسمت گرمابه خزینه است که محل قرار گیری حوض های آب سرد برای مرحله آخر شستشو است.

تا سال 1375 حمام در اختیار بخش خصوصی بوده اما توسط میراث فرهنگی بناب خریداری شده و مرمت می شود ودر سال 1378 به عنوان میراث فرهنگی به ثبت می رسد. این حمام از سال 1382 به عنوان موزه مردم شناسی جنوب سهند شناخته می شود. علت این نامگذاری استفاده از ابزارآلات و لوازم زندگی و سنت های رایج در شهرها و روستاهای دامنه جنوبی سهند همانند هشترود، بناب، لیلان، ملکان و ... بوده است. موزه از 12 قسمت مجزا تشکیل شده و در آن لوازم سنتی و جذابی همچون آلات موسیقی آذربایجان، لوازم کشاورزی، بخش آهنگری، ابزار کارگاه پارچه بافی و پشم ریسی و .. به نمایش گذاشته شده است. روش های جمع آوری نمک ازدریاچه ارومیه نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده که در نوع خود منحصربفرد است. در این موزه می توانید با پوشش زیبا و سنتی منطقه جنوب سهند نیز آشنا شوید.