شهر اردبیل یکی از تاریخی ترین و زیباترین شهرهای ایران است که در مرکز استان اردبیل قرار گرفته است. یکی از آثار تاریخی شناخته شده و بسیار زیبای این دیار بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است که متعلق به جد مادری خاندان صفویه است. در مجاورت یکی از رواق های بقعه شیخ صفی تالاری قرار دارد که هم اکنون با نام چینی خانه یا موزه چینی های اردبیل شناخته می شود. این تالار زیبا که در ضلع شرقی رواق اصلی این مجموعه یعنی قندیل خانه قرار گرفته است در زمان حکومت شاه عباس صفوی و در فاصله بین سال های 1014 تا 1018 هجری قمری توسط شیخ بهایی بزرگ طراحی و ساخته شده است و قریب به چهارصد سال قدمت دارد.

آنچه در بدو ورود به چینی خانه چشم ها را می نوازد معماری حیرت انگیز آن است. تالاری با طاق نماهای بلند که هر یک از طاق نماها با کچ بری ها و مقرنس کاری های ظریف و حیرت انگیزی به زیبایی آراسته شده است. نقاشی و طلاکاری از دیگر تزئینات به کار رفته در این بخش بقعه است که به وفور به چشم می خورد و بسیار چشم نواز است. نقوش اسلیمی و گل و بلبل و هماهنگی رنگ های به کار رفته در تزئین این عمارت زیبا و کاشی کاری های حیرت انگیز آن آنقدر زیبا و چشم نواز است که هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. شاه عباس به هنگام مراجعت به اردبیل و یا چله نشینی بقعه شیخ صفی الدین در تالار چینی خانه مستقر می شده است. با بازسازی جاده ابریشم در دوران حکومت شاه عباس صفوی و عبور کاروان های تجاری چینی از این جاده امپراطور چین چینی های ظریف و زیبایی را به دربار صفوی پیش کش می کند.

این چینی ها پس از تحویل در شهر اصفهان که مقر حکومت صفوی بود به مهر بنده شاه ولایت عباس مهمور شده و در نهایت برای نگهداری به این تالار منتقل می شده است و همین دلیل سبب نامگذاری تالار به تالار چینی خانه شده است. متاسفانه د جریان عهدنامه ننگین ترکمنچای بسیاری از این ظورف چینی توسط ژنرال های روسی غارت شده و هم اکنون در موزه های کشور روسیه نگهداری می شوند. برخی دیگر از چینی های این تالار نیز در موزه ملی و یا موزه های دیگری همانند موزه اصفهان نگهداری می شوند. هم اکنون در تالار زیبای چینی خانه علاوه بر این ظروف چینی زیبا و چشم نواز، قرآنی که بر روی پوست آهو کتابت شده و بیش از 1100 سال قدمت دارد در کنار گلدان هایی زیبا و منقش، سکه های خاندان صفوی، مهر خاندان صفوی، دستورهای صادره از طرف پادشاهان صفوی و نماد خانواده صفوی یعنی گل های هشت پر و دوازده پر  به نمایش گذاشته شده است که بسیار دیدنی است.