موزه هنرهای تزئینی یکی دیگر از موزه های شهر اصفهان است که در عمارت تاریخی رکیب خانه قرار دارد. این بنا در دوره صفوی احداث شده و محل نگهدار یراق آلات و وسایل اصطبل سلطنتی صفویان بوده است. در دوره قاجار برای مدتی این بنا متروکه مانده و سپس پس از بازسازی به محل زندگی حاکم اصفهان بدل می شود. در دوره پهلوی نز عمارت رکیب خانه به عنوان اداره ثبت احوال مورد استفاده قرار گرفته می شود. در سال های اخیر نیز پس از انقلاب این بنای تاریخی بازسازی شده و هم اکنون به عنوان موزه هنرهای تزئینی مورد بهره برداری قرار گرفته است. بنای رکیب خانه یک عمارت دو طبقه با یک حیاط زیبا و سرسبز و مزین به درختان کهنسال از تالارها و اتاق های متعددی تشکیل شده است.

زیباترین بخش عمارت شاه نشین آن است که با انواع هنرهای گچ بری و آیینه کاری به زیبایی آراسته شده است و هم اکنون به عنوان دفتر مدیریت موزه مورد استفاده قرار می گیرد. موزه شامل 3000 قطعه اثر هنری است که عموما متعلق به دوران صفویه و قاجاریه هستند. موزه به هفت بخش مختلف تقسیم شده و در هر دسته آثاری متفاوت در معرض نمایش قرار گرفته است. بخش اول موزه به نام خط و کتابت شناخته می شود و در آن انواع جلدهای چرمی، کتاب های خطی و قطعات خوشنویسی از هنرمندان مقدم و متاخر به نمایش گذاشته شده است. در بخش دیگر موزه آثار نگارگری به نمایش گذاشته شده است.

در این بخش مینیاتورهایی از مکاتب مختلف هنری، نقاشی های ظریف رنگ روغن و آبرنگ، تابلوهای چرمی ارزشمند و بسیار ظریف و نگاره های تک چهره از حکام قاجاری در کنار آثار بسیار دیگری از هنرمندان متفاوت به چشم می خورد. در بخش دیگری دست بافته ها و رودوزی های سنتی به نمایش گذاشته شده است. انواع زری، شال، ترمه، مخمل، تافته، اطلس، گلابتون دوزی، پولک دوزی، نقده دوزی، مشبک دوزی، خامه دوزی و ... که هنر دست مردمان اصفهان، کاشان، یزد و کرمان در دوره های تاریخی مختلف به خصوص قاجاریه بوده است به زیبایی تمام در معرض دید قرار گرفته است. در بخش دیگر آثار لاکی و روغنی همانند قلمدان، قاب آیینه، جعبه، ترازو و ... به نمایش گذاشته شده است. این آثار ارزشمند اثر هنرمندانی مختلف از دوره های مختلف تاریخی است.

در بخش آثار فلزی نیز انواع قوطی، قلمدان، قفل، کلید، خنجر، قاب آیینه، باروت دان، آفتابه و لگن و ... در قالب انواع هنرهای مشبک، قلمزنی، ملیله کاری و .. به نمایش درآمده است. بخش آثار چوبی انواع هنرهای چوبی در قالب منبت، معرق، مشبک و خاتم در قالب ابزاری همانند رحل قرآن، قلمدان، جعبه آرایش و ... را معرفی کرده است. در بخش آخر نیز آثار آبگینه زیبا و چشم نوازی به نمایش گذاشته شده است. اوان کریستال های مرصع نیز در این بخش دیده می شود. این موزه شامل یک کتابخانه تخصصی ویژه نیز هست.