مناره ساربان یکی از بلندترین مناره های تاریخی شهر اصفهان است که از قرن ششم هجری قمری و عهد سلجوقی به یادگار مانده است. این مناره به سبب بلندی خود تمام اصفهان و اطراف آن را به خوبی تحت پوشش قرار داده و برای کاروانیان و مسافرینی که از نزدیکی شهر اصفهان عبور می کرده اند راهنمای شاخص و قابل توجهی بوده است به همین دلیل این مناره به نام ساربان شهره است. ساربان یا شتربان در راس کاروان حرکت کرده و میسر را معین می کرده است. بر روی این مناره تاریخ ساخت دقیق آن قید نشده است اما با توجه به شباهت های موجود ما بین مناره ساربان و مسجد علی چه از لحاظ معماری و چه از لحاظ تزئینات صورت گرفته در آن به نظر می رسد این مناره نیز در ربع دوم قرن ششم هجری ساخته شده است.

مناره ساربان با 48 متر بلندی دارای 135 پله می باشد و در محله قدیمی جوباره اصفهان که بخشی یهودی نشین بوده قرار دارد. این مناره با گذر زمان و برزو برخی حوادث همانند نشست کردن دچار چند درجه انحراف شده است و به دلیل بلندی و انحرافش به برج پیزای اصفهان شهره است. مناره در سه طبقه و به صورت بدون پایه ساخته شده است و به نظر می رسد متعلق به بنایی همانند مسجد بوده است که به مرور زمان از بین رفته است. در زیر منار هم فضایی همانند زیرزمین قرار داشته که چیزی در حدود 70 سال پیش پر شده و دیگر قابل دسترسی نیست. قسمت های پایینی این مناره آجری با تکنیک آجرچینی ساده ای آراسته شده و کاشی کاری ساده ای با رنگ فیروزه ای در آن به چشم می خورد.

در قسمت بعدی مناره تزئیناتی با خط بنایی به چشم می خورد که عبارات شریفی همچون لا اله الا هو را به زیبایی تمام با تکنیک آجرچینی بر روی زمینه آجری با تکرار گرداگرد مناره به رشته تحریر درآورده است. باقسمت سوم هم شامل آجرهای تراشیده است که شامل نقوش هندسی منظم است. در قسمت چهارم نخستین تاج مناره قرار دارد. تاج به زیبایی تمام با کاشی های معرق فیروزه ای و مقرنس کاری های ظریف آراسته شده است.قسمت پنجم نیز شامل تکنیک آجرچینی با نقوش لوزی شکل است. در قسمت ششم تاج دوم مناره قرار دارد که با تکنیک مقرنس کاری تزئین شده است. قسمت هفنم مناره که تارک نامیده می شود دارای پنجره ای با طاق جناغی است.

در قسمت های پایانی مناره و مابین بخش های مختلف آن کتیبه هایی به خط کوفی به چشم می خورد. این کاشی ها نیز مزین به احادیث و آیات قرآن بوده و با کاشی کاری فیروزه ای بر روی زمینه آجری اجرا شده اند. گذر زمان سبب وارد آمدن آسیب هایی به این کتیبه های تاریخی شده است. در یکی دیگر از کتیبه ها نام مبارک پیامبر اکرم(ص) و خلفای چند گانه بر روی کتیبه ای نقش بسته است. در ان کتیبه از آجر تراش خورده بر روی زمینه آجری استفاده شده است و همانند دو کتیبه قبلی به خط کوفی است.