تاریخچه سد الغدیر ساوه

سد الغدیر از جاذبه های استان مرکزی به شمار می رود که در 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان ساوه و بر روی رود قره چای در محل قدیمی بند شاه عباس واقع شده است این سد که به سد ساوه نیز شناخته می شود در سال 1372تاسیس شد و هدف از ساخت آن تامین برق و آبیاری زمین های کشاورزی به وسعت 23 هزار هکتار بود.جنس سد از نوع بتونی است و دو قوس بزرگ  با طول تاج 265 و ارتفاع 128 متر دارد. در چند سال اخیر به دلیل خشکی های پیاپی حجم آب سد بسیار کم شد به طوری که شهرستان ساوه با بحران کم آبی مواجه شد اما وجود بارش های فراوان در سال های بعد آب سد را به حد استاندارد رساند .
وجود پوشش های گیاهی متنوع این جاذبه را به مکانی برای گذراندن اوقات و فراغت تبدیل کرده است.طبیعت منحصر به فرد آن  زیستگاه مناسبی را برای گونه ای از حیوانات و پرندگان فراهم کرده است. محوطه این سد از محیطی بسیار آرام و دلنشین  برخورداراست که خالی از هرگونه حیوانات خطرناک است. آب و هوای مطلوب،طبیعت بکر ، محیط سرسبز،گونه های فراوان گیاهان از خصوصیات این اثر زیبا است. اوج زیبایی این منطقه در فصل بهار و تابستان است در این موقع از سال هوا بسیار دل انگیز است و گردشگران می توانند اوقات خوشی را در کنار خانواده و دوستان سپری کنند و لحظات به یاد ماندنی و خاطره انگیزی را به وجود آورند.

سد الغدیر،سد غدیر،سد الغدیر مرکزی،عکس سدالغدیر

وضعیت سدالغدیر ساوه
آنچه قابل ذکر است  بی توجهی مسئولان و عدم رسیدگی به این طبیعت زیبا است نبود هیچ گونه امکانات رفاهی اعم از سرویس بهداشتی و نمازخانه و غذاخوری ها از مشکلات دیگر است امید است در جهت گسترش و توسعه گردشگری این دریاچه و جلب رضایت مسافران همچنین در جهت ایجاد مشاغل های مختلف در اطراف آن برنامه ریزی ها و سازه هایی صورت گیرد.در صورت تمایل برای گذراندن چند شبی در اطراف این سد بهتر است امکانات کافی اعم از چادر مسافرتی،مواد غذایی،لباس مناسب،بنزین و دیگر تجهیزات مورد نیاز به همراه داشته باشید و توصیه می شود برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آن از ریختن زباله و آتش روشن کردن و شکستن درختان خودداری کنید.

 

                                               سفر خوبی را برای شما آرزومندیم