سد بوکان یا سد شهید کاظمی شهر بوکان یکی از مهم ترین سدهای استان آذربایجان غربی است که در سال های اخیر با آزاد سازی آب آن به سمت دریاچه ارومیه سهم بسزایی در جلوگیری از خشک شدن این دریاچه داشته است. این سد یکی از پرآب ترین سدهای استان آذربایجان غربی است که بر روی رودخانه زرینه رود ساخته شده است. کار ساخت سد در سال 1346 هجری شمسی و برای کنترل سیلاب های حاصل از طغیان رودخانه زرینه رود و همچنین مدیریت آب برای آبیاری اراضی کشاورزی شهر بوکان کلید خورده و در نهایت در مهر ماه سال 1350 به پایان می رسد. مراسم افتتاح این سد با حضور خود محمد رضا پهلوی آغاز انجام می گیرد.

این سد با حجم مخزن هشتصد میلیلون متر مکعب که در فاصله سی و پنج کیلومتری شهر بوکان قرار گرفته است یکی از بزرگترین سدهای ایران با هسته رسی است که در ابتدا کوروش کبیر نامیده شده بود و تصویر آن بر روی اسکناس های دوران پهلوی به چاپ می رسد اما پس از پیروزی انقلاب به پیشنهاد وزارت نیرو سد شهید کاظمی تغییر نام می دهد. این سد بزرگ آب آشامیدنی مورد نیاز شهرهای بوکان و میاندوآب را تامین کرده و در سالهای اخحیر بخش اعظمی از آب شرب شهر تبریز را نیز تامین می کرده است. اراضی کشاورزی شهرهای عجب شیر و آذرشهر نیز از آب این سد برای آبیاری زمین های خود بهره می برند. 

سد بوکان که دارای تاجی با ارتفاع 50 متر و طول 573 متر است یکی از تفرجگاه های شهر بوکان است. مناظر سرسبز اطراف دریاچه سد بوکان به همراه چشم انداز زیبای دریاچه مناطق اطراف سد را به یک تفرجگاه زیبا مبدل کرده است.  ساحل رودخانه زرینه رود و انبوه باغات میوه و درختان سرسبز نیز از دیگر چشم اندازهای نزیدک سد بوکان است که طرفداران بسیاری دارد. اگر به پرنده نگری علاقمندید اطراف این سد مکان مناسبی برای رویت پرندگانی همچون پرستوی دریایی تیره است. شنا و قایق سواری در کنار عکاسی نیز از جمله تفریحات رایج در دریاچه سد شهید کاظمی بوکان است. اگر به شنا کردن وارد نیستید بهتر است از خیر شنا کردن در این دریاچه زیبا بگذرید چرا که احتمال غرق شدگی وجود دارد.