از مهم ترین جاذبه های طبیعی استان بوشهر که این استان را به مکانی توریستی –تفریحی تبدیل کرده خلیج همیشه فارس است. مجاورت در کنار این دریا باعث غرور و افتخار هر ایرانی است. استان بوشهر حدود 707 کیلومتر مرز مشترک با خلیج فارس دارد. از جمله شهرها یا بندر هایی که در کنار خلیج فارس واقع شده عبارتنداز : بندر بوشهر، بندر تنگستان، بندر دیر، بندر عسلویه، بندر ریگ، بندر دیلم، بندر گناوه، بندر نخل تقی و ...

همسایگی این استان با خلیج فارس باعث پیشرفت روزافزون در حوزه اقتصاد شده است. که مهم ترین آن می توان به صادرات و واردات دریایی، رونق کشاورزی، صنعت صیادی و وجود ذخایر نفت و گاز(پارس شمالی و جنوبی) اشاره کرد. بندر بوشهر با 7پست اسکله با حدود 1170 متر طول داردکه جایگاهی برای تخلیه و بارگیری کشتی های 15000 تنی که بیش از 3 میلیون تن کالا در سال از این بنادر جابجا می شود.

خلیج فارس پس از دو خلیج مکزیک و هادسون سومین خلیج جهان به شمار می آید. مساحت براورد شده حدود 237473 کیلومتر مربع است. همانطور که در نقشه ها پیداست خلیج فارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان متصل است. استان بوشهر به دلیل معادن سرشار از نفت و گازی که دارد به مخزن نفت جهان معروف است به طوری که 30 درصد نفت جهان را تامین می کند و این درصد از صادرات از طریق تنگه هرمز و بارگیری توسط کشتی های مخصوص با سراسر نقاط جهان فرستاده می شود.

عمق آب در نواحی مختلف یکسان نیست بطوری که در کناره ها عمق کمتر و در بیشترین حالت 165 متر عمق دارد؛ اگر بخواهیم به طور میانگین عمق آب را اعلام کنیم حدود 35 متر است. به لحاظ شرایط آب و هوایی، تابستانی بسیار گرم با دمای 50 درجه سانتی گراد دارد و به طور کلی آب و هوای آن نیمه خشک و استوایی و میزان تبخیر بالایی دارد. همان طور که پیش ترگفته شد صنعت صیادی در خلیج فارس به دلیل اینکه پناهگاه موجودات مختلف دریایی از جمله ماهی(150 نوع ماهی)، مرجان ها، ماهی های خوراکی و تزیینی، صدف ها، لاکپشت و حلزون ها است رونق دارد.

از آنجایی که خلیج فارس نزد مردم ایران از اهمیت بالایی برخوردار است دهم اردیبهشت ماه که همزمان با خروج پرتقالی ها از تنگه هرمز است را روز خلیج فارس نامیده اند.