دروازه های تاریخی قزوین

قزوین همیشه خدا جزو شهرهای مهم و راهبردی تاریخ ایران بوده ­است اما با حضور پنجاه ساله صفوی­ها، قزوین اعتبار و ارزشی دوباره می­ یابد. در سال­های دور برای حفاظت هر چه بیشتر از شهر حصاری دور تا دور شهر تعبیه و دروازه­هایی برای ورود و خروج به شهر در نظر گرفته می­شد تا بتوان امنیت شهر و شهروندان را در مقابل هجمه بیگانگان و راهزنان تامین کرد.

آثاری از حصارهای تاریخی دوران صفوی و دوران قاجار هنوز هم در شهر قزوین به چشم می­خورد. هر دروازه­ ای هم متعلق به یک دوره تاریخی است و رو به جاده ­ای قرار می­گرفته که قزوین را به شهر و دیاری می­رساند.

دروازه های قزوین آثاری از حصارهای تاریخی صفویه و قاجاریه است، دروازه های قزوین در سال­های دور برای حفاظت هر چه از شهر ساخته شده اند.

پیشنهاد مطالعه:سوغات قزوین

دروازه­ای رو به رشت، دروازه­ای رو به همدان، دروازه­ای رو به تنکابن، دروازه­ای رو به تهران، دروازه­ای رو به ری و شمیرانات و دروازه­ای رو به الموت. دروازه­ ها در محلات تاریخی و قدیمی قزوین قرار داشته است و اغلب با احداث خیابان­ها از بین رفته ­است. دروازه تهران قدیم، دروازه درب کوشک، دروازه پنبه ریسه، دروازه ساوالان یا شاهزاده حسین، دروازه همدان، دروازه رشت، دروازه شیخ­ آباد، دروازه راه ری و دروازه خندقبار دروازه­ هایی هستند که روزگاری قزوین را به دنیای پیرامونش متصل می­کردند.

حالا اما از نه دروازه قزوین تنها دو دروازه درب­ کوشک و تهران باقی مانده ­است که آن­ هم به سبب گسترش روزافزون شهر حالا در دل خیابان­ها و محلات قزوین جاخوش کرده ­اند. دروازه درب کوشک اما به سبب ظاهر زیبا و دلفریب و کاشی­کاری­ های استثنایی، بیشتر از دروازه تهران شناخته­ می­شود و حالا نماد تاریخ شهر قزوین است.