خانه حاج حسن غفوری یا خانه قزوینی ها یکی از خانه های تاریخی زیبای اصفهان است. حاج حسن غفوری یکی از تجار به نام اصفهان در دوره قاجار بوده است. این خانه به سبب مراودات تجاری فراوان صاحب خانه با قزوین به خانه حسن قزوینی یا همان خانه قزوینی ها شهره شده است. خانه قزوینی ها به سان تمام خانه های اصیل ایرانی از دو بخش بیرونی و اندرونی تشکیل شده است. برخلاف اغلب خانه ها که مانور تزئیناتی بر روی بیرونی خانه بوده و عمدتا از وسعت بیشتری برخوردار است در خانه قزوینی ها این بخش اندرونی خانه است که از زیبایی چشم نوازتری برخوردار است و از بیرونی خانه نیز بزرگتر است. خانه متعلق به دوره ناصرالدین شاه قاجار است اما برخی معتقدند پایه آن در دوره صفوی گذاشته شده است.

با عبور از درب اصلی خانه که در کوچه ای به نام امام جمعه قرار گرفته می شود سر از دالانی طول و دراز در می آورید که به یک حیاط خلوت راه پیدا می کند. در گوشه ای از حیاط خلوت نیز راهرویی تعبیه شده است که شما را به هشتی حیاط بیرونی می رساند. یک راهرو نیز مستقیما به اندرونی بنا متصل می شود. با ورود به حیاط بزرگتر که متعلق به اندرونی عمارت است خانه ای زیبا پدیدار می شود. ضلع شمالی خانه ارتفاعی معادل دو طبقه دارد و بلندتر از سایر اضلاع خانه است و چهار سوی حیاط نیز با اتاق ها، تالارها و ایوان ها پوشیده شده است. حوضی مستطیل شکل نیز روبروی ضلع شمالی خانه قرار دارد.

شاه نشین اندرونی که در ضلع شمالی بنا واقع شده زیباترین بخش خانه است. سقفی بلند و گنبدی شکل که به زیبایی تمام به آیینه کاری و گچ بری و مقرنس کاری آراسته شده است و ارسی های زیبا و مشبک کاری شده که با شیشه های بسیار ظریف رنگی آن ر ا به حیاط متصل می کنند. درب های منبت کاری و خاتم کاری بسیار زیبای این خانه زبانزد عام و خاص است. گچ بری­ های ظریف و قطاربندی های زیبا نیز در گوشه گوشه تالار به چشم می خورد. این تالار از دو طرف با درب هایی به دو اتاق مجاور راه دارد. اتاق ها نیز با هنر گچبری و آیینه کاری زیبا آراسته شده است. در ضلع غربی و ضلع شرقی نیز 5 دری و 3 دری های زیبا و ایوان هایی کوچک به چشم می خورند. در ضلع غربی عمارت نیز تالاری شاه نشین با تزئینات مفصل قرار گرفته است.

قسمت جنوبی بنا نیز محل قرار گرفتن آشپزخانه عمارت است که به حیاط اندرونی راه پیدا نمی کند. حیاط بیرونی عمارت کوچکتر از اندرونی است و چهار سوی آن را اتاق ها و تالارها فرا گرفته اند. در ضلع شمالی تالاری زیبا و اتاق هایی در طرفین قرار گرفته است و ارتفاع آن از بقیه اضلاع ساختمان بیشتر است. ضلع غربی نیز تالاری وسیع و اتاق هایی سه دری و زیبا در طرفین دارد. در قسمت شرقی نیز ایوانی ستون دار و یک اتاق 3 دری تعبیه شده است. این بنای زیبا تا سال 1350مسکونی بوده و بعدها برای مرمت توسط سازمان میراث رفهنگی خریداری می شود. این بنای زیبا پس از بازسازی به محل سازمان میراث فرهنگی اصفهان تبدیل شده است. اگرچه قسمت بیرونی بنا به علت تغییرات فراوان صورت گرفته در طول زمان از شکل اولیه خود فاصله گرفته است اما بخش اندرونی به همان قوت خود باقیست. بازدید از این بنای تاریخی در تمام روزها و ساعات میسر نیست.