خانه عباسی ها یکی از زیباترین خانه های تاریخی شهر کاشان است که در دروه قاجار ساخته شده است. این خانه متعلق به تاجر بلور و کاشی حاج محمد ابراهیم است که از متولین به نام شهر کاشان بوده است. تاریخ ساخت دقیق بنا در دست نیست اما به نظر می رسد در فاصله بین سال های 1245 تا 1248 ه.ق ساخت این خانه آغاز شده و چیزی در حدود 20 سال به طول انجامیده است. اطلاعی از معمار این بنای فاخر و یا سایر هنرمندان مشغول به کار در آن در دست نیست. خانه عباسی ها یکی از وسیع ترین خانه های تاریخ شهر کاشان که 7000 متر مربع زیر بنا دارد و اگرچه آنچنان بلند به نظر نمی رسد اما دارای 5 طبقه  و 5 حیاط است. حیاط بیرونی، حیاط اندرونی، حیاط حوضحانه، حیاط خدمه و حیاط باغ حیاط های این شاهکار معماری جهان هستند. این بنای وسیع به سبک تمام خانه های اصیل ایرانی از دو بخش بیرونی و اندرونی تشکیل شده است.

خانه به سبک رایج گودال باغچه ساخته شده است. در این روش برای مقاومت بنا در برابر زلزله، در امان ماندن از گرما و سرمای سوزان کاشان و همچنین دسترسی ساده تر به آب چاه ها و قنات ها بنا در سطحی پایین تر از کوچه ساخته شده و به اصطلاح در دل زمین قرار می گیرد. با ورود با بنا و عبور از دالان وارد هشتی اول خانه عباسی ها می شوید. در این هشتی ساده مسیری به بنای اصلی و مسیری دیگر به بخشی به نام حوضخانه منتهی می شود. اگر مسیر اصلی بنا را پیش رو بگیرید سر از هشتی دیگری در می آورید که دیگر مسقف نیست. هشتی کار تقسیم بنا را از منظر معماری بر عهده دارد و در این قسمت نیز مسیری به اندرونی، مسیری دیگر به بیرونی و یک مسیر دیگر به طبقات زیرزمین منتهی می شود.

زیباترین بخش خانه که محلی برای پذیرایی از میهمانان بوده است در بیرونی عمارت تعبیه شده است. با ورود به حیاط بیرونی عمارت حوضی مستطیل شکل در برابر چشمانتان ظاهر می شود. بیرونی عمارت بنایی دو طبقه است که در هر چهار جهت حیاط شامل اتاق ها و ایوان های متعددی است. ویژگی منحصربفرد بخش بیرونی قرینه بی نظیری است که در ساخت بنا مراعات شده است. زیباترین بخش عمارت بیرونی اتاق شاه نشین است که در طبقه دوم بیرونی تعبیه شده و به تمام بنای بیرونی مشرف است. این اتاق که تالار آیینه نامیده می شود با آیینه کاری های بی نظیر و مهندسی شده، گچ بری های ظریف، ارسی های زیبا یک تکه و عمودی و مشبک کاری شده، شیشه های رنگی زیبا و پنجره های گچی بسیار ظریف آراسته به شیشه های ریز رنگی  به زیباترین شکل ممکن آراسته شده است.

 سقف به گونه ای آیینه کاری شده است که  خورشیدی در میانه و ماه و ستارگان در اطراف آن قرار دارند و کوچکترین نور موجود در سقف را منعکس کرده اتاق را روشن می کنند. انواع نقوش اسلیمی و گل و گیاه و حیوانات در میان آیینه کاری ها و گچ بری ها به چشم می خورد. طبقه دوم بیرونی دارای حیاط کوچکی به نام شارم است که دور تا دور این طبقه را پوشش داده است. طبقه اول بیرونی تابستان نشین و طبقه دوم زمستان نشین است. تمام نمای بنا با گچ بری های زیبا و نازک کاری بر روی ستون ها و دیوارها آراسته شده است. کلاه فرنگی عمارت نیز که روشندان هم نامیده می شود در طبقه دوم بیرونی بنا شده است. با ورود به حیاط اندرونی نیز بنایی دو طبقه پدیدار می شود. اتاق های پرشمار طبقه پایین با حضور درختان و حوض حیاط تابستان نشین و طبقه دوم با سقفی دو پوسته زمستان نشین است.

زیباترین بخش اندرونی نیز تالاری شاه نشین با ایوانی آیینه کاری شده است. سقف گنبدی این تالار نیز به زیبایی تمام و با نقوش ماه و ستارگان و هفت خورشید یا شمسه آیینه کاری شده است. در بخش زمستانه پیش بخاری هایی نصب شده تا گرمای هوا در زمستان تامین می کند. نمای اندرونی نیز با انواع نازک کاری و گچ بری های بدیع آراسته شده و ارسی های زیبایی به چشم می خورد. در اندرونی اتاقی قرار دارد که با مقرنس کاری ظریف، قطاربندی های حیرت انگیز، گچ بری های شیر و شکری ظریف و بسیار زیبا این اتاق ر ا به فضایی فوق العاده و منحصربفرد بدل کرده است. انواع نقوش سرو و مرغ بهشتی نیز در کنار سایر تزیینات اینجا در این اتاق به چشم می خورد. حیاط حوضخانه این عمارت که دارای حوض آب و فواره آب بوده و نورگیر نبوده و دارای جریان هوای بسیار مطبوعی است. در این حیاط اتاقی به نام اتاق موسیقی آب با درب های ارسی بدون شیشه قرار گرفته است.  در این اتاق آب قنات از چند پله پایین آمده و صدای شرشر آب جریان داشته است. اتاق نیایش که در قلب زمین قرار گرفته است یکی از ساده ترین اتاق های این بناست که گچ بری های ظریف و ساده زیبایی در آن به چشم می خورد و با صلواتی بر پنج تن آل عبا و آیه و ان یکاد آراسته شده است و تاریخ 1252 ه.ق بر روی دیوارهای آن حک شده است. این خانه بخش هایی همانند رختشویخانه، چاه خانه و آب انبار را نیز داراست.

بخشی از خانه هم اکنون در اختیار بنیاد سهراب سپهری و باقی بنا در اختیار شهرداری کاشان بوده و سفره خانه و رستورانی زیبا در آن تعبیه شده است.