باغ عفیف آباد که با نام باغ گلشن نیز شهره است یکی از چندین باغ تاریخی و بسیار زیبای شهر شیراز است که در انتهای خیابان عفیف آباد قرار گرفته است. این باغ زیبا با 127000 متر مربع وسعت یکی از چندین باغ پادشاهی در دوره صفویه بوده است. در دوره حکومت قاجار میرزا علی محمد خان قوام الملک که یکی از اعضای خانواده بسیار متنفذ قوام الملک در شیراز است این باغ زیبا را خریداری کرده و در میانه این باغ چشم نواز عمارتی درخور توجه بنا می کند. این عمارت زیبا با 1700 متر زیربنا در سال 1284 ه.ق ساخته شده و به این دلیل که سال ها بعد در اختیار یکی از وراث خاندان قوام الملک با نام عفیفه بوده است به این نام شهرت یافته است.

قوام الملک برای آبیاری این باغ بسیار زیبا و تامین آب مورد نیاز عمارت نیز قناتی را در نزدیکی باغ خریداری می کند. عمارت باغ در دو طبقه و درست در مرکز باغ قرار گرفته است. این باغ در دوره پهلوی به فرح پهلوی هدیه داده می شود و در نهیات در سال 1340 توسط ارتش در جریان یک مزایده خریداری می شود. هنوز هم مالکیت این باغ زیبا در اختیار ارتش است. ورودی باغ با چهارستون سنگی الهام گرفته از ستون های تخت جمشید و یک ازاره سنگی بر فراز ستون ها آراسته شده است.  نقش دو شیر زیبا و کاشی کاری مراسم تاجگذاری پادشاهان ساسانی از دیگز تزئینات موجود در سردر و دهلیز ورودی است. با عبور از دهلیز وارد محوطه باغ می شوید.

باغ نیز از سادگی ذاتی برخوردار بوده و با درختکاری ها و گلکاری های زیبا بسیار چشم نواز است. با عبور از باغ به عمارت اصلی می رسیم این عمارت دو طبقه وسیع دارای 30 اتاق بوده که با ایوان های زیبا، گچ بری ها، مقرنس کاری ها، نقاشی ها و آیینه کاری ها، دربها و پنجره های کار شده و چشم نواز و .. آراسته شده است. طبقه اول با دارا بودن یک آب نمای زیبا و طبقه دوم با داشتن تالار پذیرایی شکوهمند خود بسیار دیدنی است. ارتباط طبقه اول و دوم با چندین پله برقرار می شود. ارتش در سال 1370 ه.ش از عمارت باغ عفیف آباد به عنوان یک موزه نظامی بهره برداری کرد. طبقه اول بنا موزه نظامی است و انواع سلاح های نظامی قدیمی و جدید از سپر و شمشیر گرفته تا سلاح نیمه خودکار در آن به نمایش گذاشته شده است.

در این طبقه سلاح های پادشاهانی از دوره قاجار و پهلوی و همچنین سلاح مشهور دلیران تنگستان در معرض دید عموم قرار داده شده است. طبقه دوم نیز به عنوان موزه عبرت به کار برده شده است. قهوه خانه ای سنتی آراسته به نقوشی از داستان های شاهنامه و یک حمام تاریخی نیز از دیگر بخش های باغ عفیف آباد است.