ارگ گوگد یکی از بناهای تاریخی شهر گلپایگان است. این ارگ خشتی بوده و در چهار گوشه آن چهار برج بلند تقریبا 12 متری قرار دارند. این برج ها محل نگهبانی و مراقبت بوده است. بر روی دیواره های برج ها سوراخ هایی تعبیه شده است که محل لانه کردن کبوتران بوده است. به هنگام حضور یک عامل خارجی و یا روی دادن یک واقعه ناگهانی کبوترها به حرکت درآمده و نگهبانان را هشیار می کردند. با عبور از درب وارد ارگ می شوید. ارگ شش هزار و اندی متر مربع وسعت داشته و دومین بنای خشتی ایران محسوب می شود. بنای ارگ دو طبقه بوده و دور تا دور آن را اتاق ها فرا گرفته اند. در وسط ارگ حوضی زیبا قرار گرفته است و محوطه داخلی ارگ کاملا با گل ها و درختان آراسته شده است.

در بالای درب ورودی حوضی تعبیه شده است که به هنگام آتش زدن درب توسط دشمنان از آب آن برای خاموش کردن آتش استفاده می شده است. قدیمی ترین سند موجود که در آن از این ارگ سخن به میان رفته، سند مهریه ای است که در آن فردی به نام علیخان نیمی از ارگ را به عنوان مهریه همسرش قرار داده است و به همین دلیل برخی این ارگ را با نام ارگ علیخانی به خاطر می آورند. بر طبق این سند ارگ 150 سالی قدمت دارد اما در برخی منابع از اقامت آقامحمد خان قاجار و لشکرش به هنگان عبور از گلپایگان خبر داده اند. برخی اما قدمت این ارگ را چیزی در حدود چهارصد سال می دانند، ولی به طور کلی هیچ سندی از سال ساخت و یا بانی این اثر زیبا در دسترس نیست.

به نظر می رسد این ارگ بسته به شرایط هر دوره هم کاربرد نظامی داشته و هم مکانی برای اقامت بوده است. ارگ گوگد هم اکنون پس از مرمت و بازسازی به عنوان یک هتل سه ستاره سنتی مورد بهره برداری مجدد قرار گرفته است. هتلی زیبا با 19 واحد اقامتی که علاوه بر حفظ سنت های قدیمی ظاهری مدرن و چشم نواز دارد. سفره خانه سنتی، چایخانه، سالن پذیرایی از دیگر بخش های این ارگ تاریخی است. انواع غذاهای سنتی و فرنگی در کنار اجرای موسیقی زنده و یک فروشگاه فروش صنایع دستی از دیگر امکانات این ارگ تاریخی است. ارگ گوگد در فاصله 5 کیلومتری جاده گلپایگان به تهران و در شهر گوگد، خیابان آیت الله گلپایگانی قرار گرفته است.