موزه مردم شناسی بیرجند
موزه مردم شناسی بیرجند در طبقه همکف عمارت مرکزی اکبریه این شهر قرار دارد. در این موزه بخش هایی از معیشت، مشاغل منطقه جنوب خراسان، که در گذشتهای نه چندان دور مرسوم بوده، به نمایش عموم گذاشته شده است. برخی از اشیای موجود در این موزه مانند وسایل کفاشی، شیشه های عطاری، شانه آرایشگری و قیچی حدود صد سال قدمت دارند.
از جمله غرفه های موجود در موزه می توان به غرفه مراسم عروسی، دستاسی، کشاورزی، کفاشی، سبدبافی، حکیم باشی، سلمانی، عطاری، پارچه بافی اشاره کرد. که در اینجا به توضیحی کوتاه در مورد بعضی از این غرفه ها خواهیم پرداخت:
غرفه عطاری: کشور ایران جزو هفت کشور آسیایی است که در امرگیاهان دارویی شهرت جهانی دارد که خود نشانگر اهمیت شغل عطاری در این کشور است.
غرفه کفاشی: شهر بیرجند از قدیم الایام تا کنون از مهمترین قطب های تولید کفش در بخش شرق کشور بشمار می آمده و توانسته این صنعت را به ثبت ملی برساند.
غرفه نخ ریسی و پارچه بافی: برخی از محققان آغاز صنایع دستی را متعلق به هزار سال پیش می دانند و از جمله صنایع دستی استان خراسان جنوبی، پارچه بافی می باشد.
این موزه جهت آشنایی نسل جدید با فرهنگ و رسومات گذشته، شناخت ارزشهای اقتصادی، اجتماعی، فنی و فرهنگی، ابزار، اشیا و آداب و رسوم به مردمی است که آنها را به کار میگرفته و میگیرند. عمارت باغ اکبریه در عصرقاجار احداث گردید و در سال 1372 موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار گرفت. این اثر جزو آثار به ثبت رسیده ی ملی ایران بشمار می آید.
سفر خوبی را برای شما آرزومندیم