دزک نام روستایی زیبای باستانی و گردشگری در سه کیلومتری شرق سراوان است. مسجد جامع دزک از کهن ترین مسجد های بلوچستان است که قدمت آن به قرون اولیه اسلام بر میگردد. این اثر باستانی که تا سال 1307 تنها مسجد جامع در سراوان و اطراف بوده و همه مردم برای ادای فریضه الهی نماز جمعه (حتی از روز قبل) خود را به آنجا میرساندند. در سال 1377 به ثبت ملی با شماره 2012 رسیده است.
این مسجد در سال 1377 به ثبت ملی با شماره2012 رسیده است تاریخ ساخت و بنای این مسجد باستانی به صورت دقیق مشخص نیست زیرا کتیبه ای در آن وجود ندارد، اما با توجه به نوع ساخت و معماری آن، کارشناسان آن را به دوره های قاجار، صفویه، سلجوقیه منتصب میکنند تنها چیزی که مشخص است این است که مسجد یاد شده از نخستین مساجد در بلوچستان بوده و نظیر آن را در بلوچستان نمی توان به راحتی پیدا کرد.
معماری این مسجد در عین سادگی، زیباست. مصالح به کار رفته، همان مصالح مرسوم در منطقه یعنی: خشت و گل، تنه درخت خرما، گز، و کنار است. از خصوصیات بارز آن،می توان به دارا بودن شبستان تابستانی، زمستانی و چله خانه اشاره کرد. چله خانه، زیر زمینی حفر شده در زیر مسجد است که برای عابدان و صوفیان ساخته شده که در آن به مدت چهل شبانه روز به اعتکاف نشسته و با خدای خود راز و نیاز کرده و به ریاضت بنشینند.
به اعتقاد برخی از مردم، '' شیخ اویس''سازنده مسجد است که علت ساخت آن هم خواب دیدن فرد یاد شده است! تا امروز بازسازی ها و مرمت هایی هم روی مسجد صورت گرفته است که کمی از ساختار باستانی آن کاسته و آن را خدشه دار کرده است.از مناطق باستانی و تاریخی نزدیک به این منطقه میتوان به قلعه دِزّک اشاره نمود که گردشگران زیادی را هرساله به خود جذب میکند. با گردشگری 724 همراه ما باشید