روستای چم طاق
چم طاق نام یکی از سری روستاهای حاشیه رودخانهٔ زاینده رود حوالی شهر سامان وباغبهادران است.این روستای بسیار خوش آب هوا که یکی از جاهای دیدنی لنجان می باشد، یکی از مناطقی است که مردم آن اکثراََ به باغداری و پرورش گردو و بادام مشغول هستند.مردم روستای چم طاق ترک زبان هستند که در طول تاریخ لهجه آن تغییر کرده و ترکی به خصوصی را صحبت میکنند روستای چم طاق از شمال و ازطریق زاینده رود با روستای چم نور از جنوب از طریق مزرعه قارادره با روستای جعفرآباد از شرق با روستای چم یوسفعلی همسایه است روستای چم طاقبا قدمتی حدودا ششصد سال یکی از قدیمی ترین روستاهای حاشیه زاینده رود محسوب میگردد. این روستا که همچنین یکی از جاذبه های طبیعی لنجان می باشد، از نظر تقسیمات کشوری جز استان اصفهان شهرستان لنجان بخش باغبهادران درمرز بین استان اصفهان واستان چهارمحال وبختیاری در منطقه ای سرسبز و واقعا خوش آب وهوا درحاشیه همیشه سبز زاینده رود واقع شده است. شغل مردم روستا کشاورزی و دامداری است .
محصولات کشاورزی روستای چم طاق
عمده محصول باغی کشاورزان روستا را بادام و گردو تشکیل میدهد ضمن اینکه در کنار دو محصول ذکر شده انواع درختان میوه (هلو و زردالوو…..نیز کاشت میشودودر بخش زراعت گندم و جو ونخود و…. کاشت میگردد ضمن اینکه دامداران نیز گاو وگوسفندان خود را به صورت سنتی یا صنعتی پرورش میدهند. البته در حاشیه رودخانه برنج کاری نیز رواج دارد درصورت بارندگی مناسب در فصول پاییز و زمستان مردم روستا تقریبا بیشتر مایحتاج زندگی را در روستا تولید میکنند.
آداب و رسوم
مردم روستای چم طاق در بحث ازدواج بسیار متعصب و سختگیر هستند همین مساله باعث شده تا در موقع شوهر دادن دختران وسواس کنند وبادقت بسیار دختران را شوهر میدهند همین موضوع باعث شده بر خلاف جوامع پیشرفته امروزی آمار طلاق و جدای زن وشوهر از یکدیگر تقریبا در حد صفر باشد یعنی هر کدام از زوجیین در صورت تلاق و جدایی در چشم مردم روستا منفور میشوند.