plane car building loader animation

اماکن مذهبی نیشابور

divider image
استان خراسان رضوی، شهرستان نیشابور، میدان فضل،‌ بلوار شهدا،‌ باغ خیام، آرامگاه خیام

آرامگاه خیام نیشابوری که در جنوب شرقی نیشابور قرار گرفته او ریاضی دان،ستاره شناس و فیلسوف بزرگ ایرانی است از جاهای دیدنی و گردشگری نیشابور می باشد.

خراسان رضوی، شهرستان نیشابور، 16.8 کیلومتری بلوار شهدا، جاده تقی آباد طلایی، دهکده چوبی

دهکده چوبی یا روستای چوبی نیشابور یکی از روستاهای زیبا و منحصر به فرد ایران است که بناهای موجود در آن از چوب ساخته شده اند. این روستای زیبا در شهر نیشابور از توابع خراسان رضوی قرار دارد. در این دهکده چوبی که تنها دهکده چوبی ایران نیز می باشد، مسجد چوبی بی نظیری قرار دارد. این مسجد زیبا که در جهان نیز منحصر به فرد است، نخستین مسجد چوبی در ایران نیز می باشد. شکل ظاهری این مسجد شبیه یک کشتی وارونه است که ساخت آن حدود 2 سال به طول انجامیده است. در ساخت مسجد چوبی نیشابور از حدود 40 تن چوب بهره گرفته شده است. علاوه بر این، برای تزیینات داخلی مسجد نیز از چوب هایی چون درخت کاج، راش، سپیدار، زبان گنجشک، گردو، توت و غیره استفاده شده است.

آب آشامیدنی : دارد
استان خراسان رضوی، نیشابور، انتهای غربی خیابان عرفان

آرامگاه عطار نیشابوری بنایی است تاریخی که در دوره تیموری بر روی قبر عطار نیشابوری ساخته شد.

استان خراسان رضوی، نیشابور، انتهای غربی خیابان عرفان

کمال الملک یکی از برجسته ترین نقاشان معاصر ایران و جهان است که مقبره ی وی در میان باغی زیبا قرار گرفته است. آرامگاه کمال الملک جزو جاذبه های بسیار دیدنی شهر نیشابور محسوب می شود.

استان خراسان رضوی- نیشابور- افلاک نمای خیام

یکی از بزرگترین طرح‌های علمی در ایران، مجتمع اخترشناسی و افلاک نمای خیام است که بزرگترین افلاک نمای خاورمیانه‌است.

خراسان رضوی- غرب نیشابور - حد فاصل خیابان امام خمینی و بلوار شهید بهشتی

آرامگاه بی بی شطیطه، مقبره بانو شطیطه از بانوان فاضل نیشابوری است که مورد عنایت خاص امام موسی کاظم (ع) در قرن دوم هجری قمری بود.  این آرامگاه بنایی چهار گوش، مسقف و کوچک از خشت و گل بوده که در گوشه یک قبرستان قدیمی قرار دارد و مربوط به حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال پیش است.

خراسان رضوی، نیشابور، خیابان امام خمینی-مسجد جامع

مسجد جامع نیشابور یک بنای تاریخی، از مساجد قدیمی و مهم خراسان رضوی است و برای ملاحظه و مطالعه معماری و هنر ایرانی بسیار با ارزش است. ین مسجد به وسیله پهلوانی به نام «پهلوان علی کرخی» ساخته شده که بعد فوت، وی را در داخل مسجد دفن کرده اند. مسجد جامع تاریخی شهر نیشابور، یادگار آخرین امیر تیموری به نام «سلطان حسین بایقرا» نیز می باشد.

خراسان رضوی، ۵ کیلومتری جنوب شرق نیشابور، روستای فضل

در 5 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نیشابور در قبرستان شاذان، آرامگاه فضل بن شاذان قرار دارد که وجود این آرامگاه سبب نام گذاری این بنا شده است.

خراسان رضوی-نیشابور- حدفاصل ارامگاه عطار و خیام

حیدر یغما، یکی از شاعران معاصر شهر نیشابور است، الهام اصلي در طرح مربع شكل بناي آرامگاه يغما، از شغل این شاعر که خشت مالي بوده، نشأت گرفته است

خراسان رضوی- نیشابور- جاده امامزاده سید حبیب- امامزاده سید حبیب

امامزاده سلطان سیدحبیب (ع) در قبرستان عمومی روستای حاجی آباد، قرار دارد. دارای یک درب اصلی و دو درب چوبی در دو جهت شرقی و غربی می باشد و توسط حسین جشمی وقف بقعه گردیده است.